Revelion de neuitat in Paris!

Orasul luminii, al indragostitilor si al Turnului Eiffel. Cand spui Franta, nu ai cum sa omiti Parisul, una dintre cele mai vizitate capitale europene.
Orasul luminii, al indragostitilor si al Turnului Eiffel. Cand spui Franta, nu ai cum sa omiti Parisul, una dintre cele mai vizitate capitale europene.  

Un sejur in Paris trebuie neaparat sa includa o vizita la Luvru, unul dintre cele mai faimoase muzee din lume. Printre cele mai celebre exponate ale Luvrului se numara Venus din Milo si Gioconda de Leonardo da Vinci.

Luvrul este de asemenea si unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu aproximativ 8,5 milioane de vizitatori in 2008, potrivit www.latribune.fr.

Nimic nu poate fi mai romantic decat sa privesti Parisul din Turnul Eiffel, alaturi de jumatatea ta.
Din traseul tau turistic nu trebuie sa excluzi vizite la Catedrala Notre Dame, Cartierul Latin, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Domul Invalizilor sau Opera Garnier.

Parisul este unul dintre cele mai incitante si pline de viata orase in care iti poti petrece noaptea de Revelion. In Paris, ca si in restul Frantei, Anul Nou, sau "St. Sylvestre", asa cum mai este numit, incepe de pe 1 ianuarie si se incheie pe 1 februarie, potrivit goparis.about.com. O luna intreaga in care francezii isi ureaza cu entuziasm Bonne Annees si isi impart saruturi pe obraz. Dar limitandu-ne la traditionalele zile de 31 decembrie si 1 ianuarie, zile in care suntem adesea in plina sarbatoare, Parisul iti ofera spectacole de neuitat.

Daca vrei sa participi la o numaratoare inversa alaturi de o multime de parizieni si turisti, o poti faci in cateva puncte importante ale Parisului.
Champs-Elysees este locul in care trebuie sa te afli daca vrei sa fii in mijlocul petrecerii.
Este locul ideal de unde poti admira impresionantele focuri de artificii care ilumineaza Parisul in fiecare noapte de Anul Nou. Champs-Elysees este de asemenea un loc ideal pentru a admira spectacolul si jocurile de lumini in care se scalda Turnul Eiffel in aceasta noapte.

Catedrala Sacre Coeur de pe dealul Montmartre este un alt loc favorit, dar mult mai linistit, pentru a admira focurile de artificii. Daca vremea este suficient de buna, poti vedea spectacolul de artificii de pe cerul Parisului, in toata splendoarea sa.


Nu uita sa iei sampania cu tine, pentru ca obiceiul de a deschide o sticla de sampanie in primele secunde ale Noului An nu lipseste din tara de origine a ametitoarei bauturi. Din "trusa" ta de sarbatoare nu trebuie sa lipseasca papillote-le, bomboane traditionale din ciocolata, invelite cu un ambalaj care scoate mici pocnituri cand este desfacut.  

Si cum Parisul este una dintre cele mai importante capitale "culinare" ale lumii, oferta restaurantelor pentru meniul noptii de Revelion este pe masura. In functie de bugetul de care dispui, te poti bucura de cele mai delicioase si rafinate preparate pe care le-ai gustat vreodata.


Programeaza-ti un Revelion extraordinar, intr-una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii: Parisul. Karpaten Turism iti propune un sejur Revelion 2010 la Paris, de 5 zile. Afla mai multe accesand www.karpaten.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod