Porto Cervo, Sardinia

Porto Cervo, Sardinia. Luxul cel mai lux, din Mediterană

Multă vreme, Porto Cervo era locul unde se adună laolaltă “spuma” bogătaşilor italieni, dar nu numai.

Din 2004, odată cu deschiderea aeroportului din Olbia (aflat la 34 de kilometri depărtare), aerul în “comună” s-a mai diversificat, în sensul că nu îţi mai trebuie musai un yacht ca să te bucuri de acest loc, şi au apărut din ce în ce mai mulţi turişti simpli.

Porto Cervo este un loc atipic pentru Sardinia şi Italia deopotrivă. Construit în anii ’50-’60 de Karim Aga Khan, după planurile unor arhiteţi şi peisagişti renumiţi din Franţa şi Italia, micul orăşel aflat pe Costa Smeralda este o oază artificială de lux şi bun gust.

Era musai să precizez că şi de bun gust, pentru că am văzut în multe cazuri că banii şi stilul nu vin neapărat la pachet.
Lux
Zona centrală grupează magazine de designer, bistro-uri şi restaurante fine, baruri şi alte câteva magazine. În partea cealaltă e marina, printre cele mai scumpe din lume.

Eh, şi daca am amintit cuvântul scump, trebuie să ştii că în zona Porto Cervo, era în 2013, cea mai scumpă adresă din lume, conform unui studiu realizat de Engel & Völkers. Un metru pătrat construit în Romazzino Bay costă peste 300.000 de euro.
Iar în 2011, în Sardinia erau al doilea, al patrulea şi al şaselea cele mai scumpe hoteluri din lume. Asta ca să înţelegeţi de la ce premise pornim.

Citeşte mai mult pe blogul meu www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod