Ponturi de călătorie: Ce nu trebuie să faci niciodată când călătoreşti cu avionul!

Am călătorit de multe ori cu avionul şi deja îmi pare că anumite lucruri nu se vor schimba niciodată. Probabil că ai observat că pe fiecare cursă trebuie să fie câţiva “meseriaşi”

Am călătorit de multe ori cu avionul şi deja îmi pare că anumite lucruri nu se vor schimba niciodată. Probabil că ai observat că pe fiecare cursă trebuie să fie câţiva “meseriaşi” care fac treaba “să meargă”, astfel încât să ajungi obosit şi iritat la destinatie.

Ce face călătorul necioplit, înainte, în timpul şi după terminarea zborului?

Încearcă să fie primul la îmbarcare. Nu a învăţat că avionul nu pleacă fără el. În plus, va aştepta în picioare începerea îmbarcării propriu-zisă în faţa desk-ului, iar locul pe care va sta în avion e tot cel trecut în boarding pass, indiferent că se urcă primul sau ultimul.

Dacă îmbarcarea se face cu autobuzul, va cobori primul la el, va aştepta în frig să ajungă şi ceilalţi pasageri, apoi va cobori ultimul din autobuz pentru că toţi cei care se vor urca mai târziu vor sta mai aproape de uşă.

Se pune în dreptul uşii în autobuzul de îmbarcare, deşi a urcat printre primii oameni în vehicul.

Plimbă traistele cu sticle, parfumuri, şampoane, ţigări, dulciuri şi whisky – adjudecate în duty free – prin capul pasagerilor, până se aşează pe locul alocat lui în avion.

Se supara că valiza lui nu mai are loc în compartimentul destinat bagajelor de mână, susţinând că el “a platit pentru cursa asta şi nu e normal să fie tratat aşa”.

Însoţitoarele de bord îi vor oferi întotdeauna o soluţie alternativă.

Dacă e o cursa cu locuri la libera alegere, va încerca să stea cât mai în faţă, deşi locurile din spate sun mai sigure într-un avion, pentru a cobori mai repede şi a repeta povestea cu autobuzul. Atunci când îl vei intreba dacă e liber locul de lângă el, pe care şi-a întins toate catrafusele, va bălmaji ceva cu jumătate de gură.

Telefoanele mobile sunt oprite numai de “proşti”. Meseriaşul nostru îl va pune pe silent, ignorand total indicaţiile echipajului.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod