Oraşul în care totul este de un albastru infinit. 20 de imagini fascinante

Atmosfera şi coloritul acestui oraş l-au făcut faimos în întreaga lume, însă ascunde şi un secret legat de folosirea acestor culori de către localnici.
Poate ai auzit deja de oraşul Chefchaouen, care are un colorit atipic, totul fiind vopsit în albastru. Nuanţele de abastru cu care localnicii aleg să picteze pereţii, geamurile, ghivecele pentru flori şi chiar şi interioarele au captat atenţia şi l-au transformat într-o locaţie de vis pentru internauţi. Chefchaouen sau acest paradis albastru din Maroc a devenit viral pe internet, iar fotografiile care circulă sunt de-a dreptul spectaculoase.

În spatele acestui colorit se ascunde o poveste.
Se spune că acest obicei fost introdus din 1930 de refugiaţii evrei care au început să-şi văruiască în albastru locuinţele, culoare care este legată de divinitate, cer şi Rai.

Astfel că orăşelul a ajuns să fie o locaţie frecventată de mulţi turişti fascinaţi de coloritul lui şi dornici să se plimbe pe străduţele de un albastru infinit.

Foto: brightside.me
12 Aprilie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 23 Apr 2017, 13:52
    Chefchaouen

    L-am vizitat de doua ori. Este frumos, dar nu atat de spectaculos pe cat lasati sa se inteleaga. I se mai spune "capitala mondiala a hasisului". Ghici de ce? Mult mai frumos mi s-a parut Asilah, pe malul oceanului Atlantic, cam la 50 de km de Tanger. Aici casele sunt vopsite exact la fel ca in Chefchaouen, adica in albastru si alb. Dar daca cineva este cu adevarat interesat de Maroc, nu ar trebui sa rateze Marrakesh si Fes(poate cel mai frumos oras arab).

    0
    0

  • iunia teodoru pe 12 Apr 2017, 23:59
    albastru infinit

    albastru infinit este o licență poetică nu o culoare :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod