Observatii...

Stii ce nu am vazut prea mult pe aici? Cupluri care sa se tina de mana. Mi s-a parut intotdeauna ciudat, si nu e prima data cand ma plang cunoscutilor ca, in pofida vietii lor sociale animate...
Stii ce nu am vazut prea mult pe aici? Cupluri care sa se tina de mana. Mi s-a parut intotdeauna ciudat, si nu e prima data cand ma plang cunoscutilor ca, in pofida vietii lor sociale animate, ceva le lipseste totusi.

Libanul nu este Arabia Saudita, deci nu se pune problema unui tabu social sau, cel putin, asa sper. Pe de alta parte, dublul standard sau, hai sa-i spunem, verde, ipocrizia, nu le este straina. De exemplu, nu ii vei vedea tinandu-se de mana, pe strada, dar cand mergi in unele cluburi, vezi ceea ce se vede in Bucuresti si aiurea.
Fara inhibitii.

Ba chiar am fost acuzata, de trupa de soc, ca sunt de moda veche, cand, intr-o seara in clubul Element, le-am spus baietilor ca domnisoara care s-a imprietenit cu ei intr-un pub si ne-a urmat in Element (bine, i-a urmat pe baieti, nu pe noi, ca grup) avea un comportament absolut indecent. Ca sa ramanem intr-un registru diplomatic, comportamentul era hiper dezinhibat.

Ultima data cand am vazut asa ceva a fost in Sinaia, la masa unui grup cu multe sticle de sampanie si whisky pe masa, dar eu cred ca respectivii au platit pentru un asemenea show.
Noroc cu baietii de la Cassa Loco, responsabili cu buna dispozitie, altfel s-ar cam fi golit localul. Nu stiu daca eu sunt de moda veche, dar, daca arati tot sau aproape tot in public, ce mai ai de aratat in intimitate?

Noi, fetele, ne-am lasat pantofii langa canapele si ne-am simtit bine dansand pe selectia facuta de un DJ foarte inspirat. Grupul de americani din club era intr-o forma de zile mari sau poate asa sunt ei tot timpul, oricum au dansat ore intregi, cu mici pauze. Chiar m-am intrebat daca nu cumva cativa din grup sunt dansatori profesionisti, veniti la un schimb de experienta.

Apropo de chestiile mai ciudate.
In Vinerea Mare pentru catolici, plimbandu-ma pe strada comerciala din Hamra, am avut surpriza sa vad in vitrina unui mic magazin statuete gen Hustler sau Playboy, printre nasturi, tabachere si alte asemenea obiecte. Am trecut de nenumarate ori prin fata respectivului magazin, dar fara sa observ statuetele. O fi o coincidenta, mai putin fericita, ca le-au expus chiar de Paste. Nu?

Intamplarea a facut ca in aceeasi zi sa fie o sarbatoare si pentru musulmani. Sau, cel putin, asa am inteles, cand niste baieti mi-au oferit mie si celorlalti trecatori bomboabe mentolate, frumos ambalate si cu fundita alba.
Inca le mai am. Cred ca le iau cu mine acasa, la Bucuresti, pe post de suvenir.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florina ivanescu pe 13 Mai 2008, 19:10
    Libanul privit cu sufletul

    mi-a placut foarte mult ce am citit.A aparut la vreo editura cartea? As dori sa o achizitionez: sunt mai de moda veche, citesc si pe net dar tot mai mult prefero carte tiparita.Multumesc! Mai scrie, ai talent! Cu drag, Florina

    0
    0

  • Manuela pe 12 Mai 2008, 23:20
    pt Sara

    Sara: In lb engleza gasesti aici cateva carti interesante: http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&keywords=lebanon&tag=najicom&index=books&link%5Fcode=qs Depinde mult si ce anume din cultura bogata a tarii te intereseaza. Multumesc de mesaj.

    0
    0

  • sara pe 24 Apr 2008, 17:27
    comentariu

    E un articol super ,imi place sa cunosc alte culturi . POATE IMI RECOMANZI O CARTE CU OBICEIURILE ARABA . PA SI MERSI!

    0
    0

  • Manuela pe 23 Apr 2008, 02:48
    raspuns

    Mirela: Merci :)

    0
    0

  • mirela pe 17 Apr 2008, 23:47
    calatorie

    cum as putea sa ajung in liban in excursie dar cu cineva care stie despre ce este vorba acolo am avut candva un dor de liban si tare mult as fi vrut sa depasesc starea de gand...... merci mult incantator articol

    0
    0

  • Manuela pe 14 Apr 2008, 20:33
    raspuns

    Merci George de informatie.

    0
    0

  • george pe 13 Apr 2008, 20:39
    sarbatoare

    Da era vorba de ziua de nastere a profetului care in anul asta a coincis cu ziua mortii lui (problema de calendare lunare / solare, nu inteleg exact) de pastele catolic si nawroz - anul nou persan.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod