Nisip fin, valuri cristaline și culori unice: descoperă cele mai frumoase plaje din Grecia

Vrei să te relaxezi, să asculți sunetul mării și să lași razele soarelui să te răsfețe? Îndreaptă-te spre Grecia, unde vei găsi plaje exotice, cu un decor mirific. Parcurge lista care cuprinde cele mai frumoase plaje din Grecia și precis te vei îndrepta spre una dintre variante în concediul următor.
Grecia se află pe locul 11 în lume din punct de vedere al lungimii coastei și a câștigat premii pentru standardele ecologice de pe plaje. Din multitudinea de locații impresionante, unde nisipul fin se întâlnește cu valurile înspumate ale mării, călătorii experimentați au selectat cele mai furmoase plaje din Grecia, care te vor face să revii tot mai des. Nu ai de ce să te limitezi la una dintre ele, ci poți planifica mai multe vacanțe în apropierea mării, delectându-re cu decorul unic și activitățile interesante din timpul zilei ori viața de noapte care nu-ți lasă nicio clipă în care să te plictisești.

 
Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia pentru următoarea ta vacanță:

 
1. Plaja Super Paradise, Mykonos

Plajele din Mykonos sunt renumite pentru peisajul deosebit spre Marea Egee. Vei fi impresionat de apele cristaline, nisipul fin și auriu, hotelurile elegante care îți oferă tot ce ai nevoie și organizarea impecabilă atât în interiorul hotelurilor, cât și pentru fiecare segment al plajei.
Super Paradise este situată într-un golf vast, cu ape de un turcoaz translucid care te captivează. Înoată în voie, dar nu uita să faci și scufundări pentru că tocmai sub apă vei descoperi de ce este considerată o bijuterie pentru întreaga Grecie.

 
2. Plaja Lalaria, Skiathos

Cum ar putea cuvintele să captiveze magia din Lalaria? Insula este cunoscută în toată lumea pentru plaja deosebită, cu ape de smarald și pietre albe lustruite de trecerea timpului, încadrate de stânci abrupte. În fiecare zi sosesc bărci pline cu turiști dornici să preia măcar o parte din farmecul pe care-l emană acest loc unic.

 
3. Plaja Sarakiniko, Milos

De îndată ce te apropii de plajă vei remarca rocile vulcanice de culoare albă, la fel de fine ca și creta, care au fost modelate de vânt și valurile mării. Golful cu ape adânci de un verde intens dobândește treptat sclipiri albastre și se transformă chiar sub ochii tăi în toate nuanțele de albastru pe care ți le imaginezi, pe măsură ce te îndepărtezi de țărm.
Efectul este hipnotic și vei avea senzația că faci parte din apele care își schimbă culoarea în jurul tău.

 
4. Plaja Kolymbithres, Paros

Această plajă superbă este ascunsă în golful Naoussa și te așteaptă cu ape transparente în nuanțe verzui-albăstrui, încadrate de stânci gri, cu o suprafață netedă în care vântul a sculptat forme interesante, care te fac să visezi. Nu rata nici micile golfuri cu nisip și roci aurii din împrejurimi.

 
5. Plaja Navagio, Zakynthos

Cine și-ar fi putut imagina că o corabie numită Panayiotis va deveni vedeta din mii de fotografii și videoclipuri publicate din Zakynthos spre restul lumii? Plaja unde a avut loc naufragiul formează un decor de vis cu stânci ascuțite, apă turcoaz și nisip alb care îți ghidează pașii pentru a descoperi misterele de pe țărm și din apă. Nu rezista tentației de a face scufundări în apele transparente care te duc într-o altă lume!

 
6. Plaja Myrtos, Kefalonia

Situată între Assos și Argostoli, această plajă îți va tăia respirația. Nisipul alb, pietrele mărunte lustruite de vânt și apele de culoarea azurului care se unesc cu stâncile înalte vor crea o priveliște memorabilă. 

 
7. Plaja Canal D'Amour, Corfu

Are o locație mirifică, între Soidari și Peroulades, pe care trebuie neapărat să o vezi pentru a crede că este reală. Vei fi impresionat de rocile de culoare albă sculptate de rafalele de vânt sau de furtuni, grotele, nisipul care te invită la plimbări pe malul mării și apa verde-albăstruie.
Dintre toate formațiunile de pe insulă Canal D'Amour se remarcă în mod aparte. Legenda spune că fiecare persoană care va parcurge înot deschizătura îngustă din rocă își va găsi alesul în partea cealaltă.

 
8. Plaja Porto Katsiki, Lefkas

Această plajă se află la baza unei stânci albe de mari dimensiuni care devine portocalie odată cu asfințitul soarelui. Se clasează între cele 6 cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană.

 
9. Plaja Balos, Creta

O plajă exotică, populară în Grecia, dar și în toată Marea Mediterană. Balos se află în vestul insulei Creta, lângă Kissamo. Vei fi uimit de nisipul cu străluciri argintii și roz, iar apa te va atrage cu nuanțele de verde și albastru cu efect hipnotic. Vizitează insula Gramvousa și castelul venețian pentru a te cufunda în atmosfera de basm care te înconjoară.

 
10. Plaja Voidokoilia, Peloponez

Fotografiile de pe această plajă din Messinia au făcut înconjurul lumii. Nisipul alb care întâmpină apa cu sclipiri verzui-albăstrui este așezat într-un semicerc perfect, parcă realizat de un arhitect dincolo de timpuri.
Natura luxuriantă din apropierea plajei este un alt motiv pentru care turiștii sunt fascinați de locație și vor să rămână cât mai mult în acest loc unde ți se pare că nu mai contează nimic altceva decât razele blânde ale soarelui și apropierea de apa etern schimbătoare, dar mereu la fel.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
27 Noiembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod