Londra în 48 de ore. Locuri, muzee şi obiective cu intrare gratuită

Când o urcare în roată sau în Shard costă în jurul a 25 de lire sterline de persoană, când pentru orice muzeu nu cine ştie ce trebuie să plăteşti măcar 10-12 lire, instinctul balcanic de

Când o urcare în roată sau în Shard costă în jurul a 25 de lire sterline de persoană, când pentru orice muzeu nu cine ştie ce trebuie să plăteşti măcar 10-12 lire, instinctul balcanic de “conservare” financiară începe să acţioneze. Normal, cauţi mixul perfect: “gratuităţi” şi obiective cu adevărat interesante.

londra-86

În ultimul city break la Londra am avut exact 48 de ore la dispoziţie. Puţin, dar aşa s-a nimerit să fie. Nu puteam să spun NU acestei oportunităţi.

Îmi doream musai să ajung în anumite puncte, şi apropo, mi-au mai rămas o groază pentru vizita viitoare. Ca atare, intrările în muzee, palate, galerii, puncte de observare, trebuiau bine gestionate mai ales din punct de vedere al timpului, care nu ne era bun prieten.

Aşa că planul s-a simplificat rapid. Vizităm obiective aflate în aer liber şi câteva muzee gratuite care ne ies în cale. Nu ne plac, plecăm de îndată şi căutăm altceva.

Ziua 1
Escapada londoneză a început cu o vizită la Tate Britain, un muzeu/galerie de artă în care erau expuse numeroase lucrări de artă contemporană.

Pur şi simplu le ador. Intrarea este gratuită, cu excepţia unor expoziţii.

A urmat o trecere rapidă prin Victoria Tower Gardens, un mic părculeţ lângă Westminster. Este acel loc unde când e cald, tinerii ies la picnic şi se pozează cu clădirea parlamentului în spate.

Lângă parlament – Palatul Westminster - se află şi catedrala gotică Westminster Abbey (nu e gratuită intrarea) şi Big Ben-ul. E practic zona 0 a Londrei, locul unde se fac poate cele mai reprezentative poze pentru capitala britanică.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod