Locuri în care nu ar trebui să călătorești singură

Îți place să călătorești, însă nu reușești să-ți faci întotdeauna planurile împreună cu prietenii tăi sau cu partenerul? Cu toate acestea, există câteva locuri în care nu ar trebui să călătorești singură. Iată care sunt acestea!
În ce locuri nu ar trebui să călătorești singură?

1. Egipt

În Egipt, cele mai multe persoane merg pentru piramide. Însă femeile care vor să călătorească în acest loc ar trebui să-și ia măsurile de precauție necesare. S-ar putea să ai probleme cu bărbații, care nu se poartă ca niște gentlemani în cele mai multe cazuri. Persoanele care au fost în Egipt recomandă cazarea în Dahab sau Zamalek și purtarea hainelor care să nu atragă atenția nedorită.

2. Turcia

În ciuda frumuseții sale, Turcia poate fi problematică dacă vrei să călătorești singură.
S-ar putea să fii prinsă în mijlocul unei revolte, să observi că te urmărește cineva până la cazare sau să ți se propună să oferi anumite favoruri pentru a primi reduceri. Istanbul este un oraș al descoperirilor și juxtapozițiilor, însă ai grijă să te îmbraci adecvat și să acorzi atenție obiceiurilor locale.

3. Maroc


Marocul este unul dintre cele mai colorate locuri pe care le vei vizita vreodată. Din păcate, pentru femeile care călătoresc singure, Marocul nu este lipsit de frustrări.
Marocul este o țară incredibil de patriarhală, iar în cazul femeilor care vin din Occident, acest lucru poate veni ca un șoc. Perspectiva bărbaților conform căreia li se cuvinte totul, combinată cu faptul că vei ieși în evidență indiferent ce ai face, duce la o atenție nedorită inevitabilă. Iar comportamentul bărbaților de pe stradă lasă foarte mult de dorit, fiind o provocare grea pentru orice femeie. Îmbracă-te respectuos, așteaptă-te la diferite probleme și încearcă să nu mergi singură!

4.
Guatemala


În Guatemala există o rată ridicată a criminalității și un guvern instabil. Femeile care călătoresc în Guatemala ar trebui să-și ia măsuri de precauție și să rămână în zone cu alți turiști. De asemenea, dacă vrei să mergi în această țară, ar trebui să eviți autobuzele publice, să rămâi pe drumurile marcate, să mergi în excursii ghidate și să nu bei apă de la robinet. Și nu ar trebui să te ferești să fii nepoliticoasă dacă simți că ești hărțuită.
Dacă te simți incomod când ești abordată de un străin, fă-te înțeleasă că nu vrei să vorbești, ignoră persoana respectivă și pleacă din preajma sa!

Indiferent unde călătorești, dacă știi care este abordarea potrivită și îți iei măsurile de siguranță necesare, poți avea o vacanță relaxată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod