Cele mai frumoase sate din Franta

Lavandă, peisaje muntoase și regiuni viticole de basm: cele mai frumoase sate din Franța

De la înălțimile stâncoase până la dealurile cu vii și câmpurile parfumate de lavandă, cele mai frumoase sate din Franța sunt oaze de magie cu porți spre trecut, înconjurate de un decor uimitor. Dacă visezi la o excursie rurală în stil romantic nu rata călătoria captivantă în aceste zone marcate de cultură, istorie și faimosul „je ne sais quoi”.
Arhitectura medievală te va transporta spre trecut de îndată ce pășești într-unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, iar farmecul va spori pe măsură ce te cufunzi în atmosfera de poveste din jurul tău. Lasă-te învăluit de cultura aparte, culori și peisajul desprins parcă dintr-un vis în timp ce-ți transformi în realitate vacanța mult dorită. De la cabanele cu aspect idilic până la castele, flori și clepsidre ceramice unice vei înțelege dincolo de cuvinte în ce constă farmecul regiunilor rurale din Franța și precis vei vrea să te întorci pentru a inspira parfumul irezistibil al trecutului și prezentului.

 
Iată care sunt cele mai frumoase sate din Franța, potrivit travelaway.me:

 
1. Eguisheim, Haut-Rhin (Rinul de Sus)

Eguisheim 

Satul înconjurat de dealuri catifelate cu vii se află pe faimoasa Rută Alsaciană a Vinului. Are străzi înguste, concentrice, marcate de căsuțe cu detalii din lemn și flori cu nuanțe intense, fiind organizat ca o cochilie în jurul unui castel medieval.
Analizează detaliile porților, curțile cu aspect aparte și fântânile care întregesc atmosfera idilică.

 
2. Beynac-et-Cazenac, Dordogne

Beynac et Cazenac 

Construit pe stâncile care se află de-a lungul Râului Dordogne, satul Beynac-et-Cazenac reprezintă o colecție de case din piatră de culoarea ocrului, cu alei înguste care te îmbie să explorezi fiecare colțișor. Castelul de Beynac din secolul al XII-lea predomină peisajul, fiind unul dintre cele mai bine conservate castele care îți oferă o priveliște magnifică spre toată valea care înconjoară satul.

 
3. Kerhinet, Loire-Atlantique

 Kerhinet

Când intri în Kerhinet vei fi întâmpinat de 18 căsuțe cu acoperiș de paie și vei avea impresia că ai făcut un pas care te-a condus înapoi în timp. Satul este destinat exclusiv pietonilor, nefiind permis accesul mașinilor și a fost restaurat de Parcul Național Regional Brière. Vei avea ocazia să vizitezi un muzeu în aer liber în cadrul căruia vei fi uimit de arhitectura locală, vei învăța multe lucruri despre flora și fauna din zonă, poți cumpăra bijuterii artizanale și vei gusta cidru și miere.

 
4.
Yvoire, Haute-Savoie

Yvoire 

Atrage mii de vizitatori în fiecare vară datorită florilor care împodobesc străzile cu petale colorate și parfum încântător. Trebuie neapărat să vezi Garden of Five Senses pentru a înțelege pe deplin magia florilor din zonă. De asemenea, în centrul istoric fortificat din Evul Mediu vei putea descoperi urme ale istoriei, iar plimbările pe străzile cu piatră cubică te vor conduce lin spre țărmul Lacului Geneva, unde vasele de pescuit sunt legănate de valuri și adierea vântului.

 
5. La Roque-Gageac, Dordogne

La Roque Gageac 

Așezat între piscurile de calcar și însoțind râul Dordogne, satul La Roque-Gageac include un fort din secolul al XII-lea, locuințe preistorice construite în stâncă și o grădină exotică de palmieri, agave, bambus și smochini. Explorează în tihnă și restul satului și vei fi fascinat de casele de culoarea mierii cu acoperișuri tip Lauzé care populează străzile organizate ca un labirint.

 
6. Flavigny, Côte-d’Or

Flavigny 

Zidurile medievale și porțile impunătoare din piatră dau farmec acestui sat monastic din Burgundia.
În satul Flavigny s-a filmat drama „Chocolat” și nu te va mira alegerea regizorului dacă vei observa aleile cu aer romantic, abația benedictină și parfumul dulce al anasonului care îți dă o stare de spirit extrem de plăcută. Satul este faimos pentru bomboanele cu anason pe care le creează încă din secolul al IX-lea, iar fabrica Les Anis de Flavigny este cea mai veche din Franța.

 
7. Coaraze, Alpes-Maritimes

Coaraze 

Cunoscut și sub denumirea de „Satul Soarelui”, Coaraze îți oferă un peisaj fascinant și foarte multe zile însorite tot timpul anului. Este construit pe platoul stâncos al dealurilor aflate la nord de Nisa, iar în jurul lui sunt răspândite clepsidre ceramice colorate realizate de John Cocteau, Ponce de Leon și Henri Goetz.
Străzile înguste cu serpentine te conduc spre piațete luminoase cu flori parfumate, iar casele în nuanțe pastelate și pasajele din piatră îți dau sentimentul că ai călătorit în alte vremuri.

 
8. Moustiers Sainte-Marie, Alpes-de-Haute-Provence

Moustiers Sainte Marie 

Este locul ideal pentru a experimenta farmecul din Provența, într-un decor superb.
Satul Moustiers Sainte-Marie se află între două pante abrupte, chiar în centrul Parcului Natural Verdon. Te poți caza aici pentru a explora câmpurile cu lavandă Valensole, dar nu uita să dai atenție fiecărui detaliu din satul mirific. 
 
Valensole 
Vei putea face plimbări pe străduțele înguste luminate de casele în culori pastelate, cu acoperișuri cu țiglă roșie. Vei găsi magazine cu produse din ceramică executate artistic, vei remarca bisericile în stil medieval, te poți răsfăța cu preparatele delicioase și vei zâmbi de fiecare dată când întâlnești piațetele scăldate de lumina blândă a soarelui.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
26 Martie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod