În Olanda ai nevoie de paşaport ca să nu stai pe la secţia de poliţie din aeroport

Articolul de astăzi este mai mult o recomandare. Dacă ai de gând să mergi la Amsterdam sau ai un zbor cu escală prin Olanda, ar fi bine să ai la îndemână paşaportul. Ştiu, o să

Articolul de astăzi este mai mult o recomandare. Dacă ai de gând să mergi la Amsterdam sau ai un zbor cu escală prin Olanda, ar fi bine să ai la îndemână paşaportul.

Ştiu, o să spui că Olanda e în UE, deci merge numai cu buletinul.

Probabil din cauza tensiunilor legate de intrarea României în spaţiul Schengen, cei de la poliţia de frontieră olandeză sunt extrem de “atenţi” cu cetăţenii români. Mi s-a întâmplat de două ori: la o vizită în Amsterdam şi la un zbor cu escală către Stockholm.

Am fost reţinut 20, respectiv 40 de minute pentru verificări suplimentare ale buletinului de identitate.

Motivul? Nu se văd decât două din cele 6 elemente de siguranţă. E drept, că şi buletinele noastre, nu arată două la fel. Mă refer aici în special la partea coloristică.

În acest timp tu stai ca prostul, nu ţi se spune nimic şi, evident, nu poţi intra în aeroport. După 40 de minute mi s-a dat buletinul şi mi s-a spus că e … ok. Atât! Ok, dacă e ok. Să fiţi sănătoşi. Mai multe detalii nu mi s-au dat.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod