Idee de vacanţă: Insula Aegina, frumusețea pură a Greciei

Cine merge o dată în acest loc, în care turismul de masă nu a pătruns, se va îndrăgosti iremediabil de frumuseţea lui și va reveni în anii următori.

Aegina, cunoscută și ca Insula Sfântului Nectarie, este o copie în miniatură a Greciei tradiționale. Este cea mai mare dintre insulele Golfului Argo-Saronic, aproape de portul Pireu și de Atena (la aproximativ 60 de minute de mers cu ferryboat-ul).

Turistul care va păși pentru prima dată în Aegina va fi uimit de tradiția autentică grecească îmbinată cu viață insulară simplă. Plajele sălbatice, siturile arheologice și activitățile de divertisment, relaxarea în mijlocul naturii sau la o tavernă, seara, pe malul mării, vor fi tot atâtea experiențe de trăit în vacanță.

Insula este perfectă pentru cei care călătoresc individual și doresc să descopere frumusețile naturii nealterate de intervenția omului.

Și pentru că Aegina este preferata atenienilor care vin să petreacă un weekend în natură, să fiți siguri că mâncarea de la orice tavernă de aici este gătită după rețete grecești, cu ingrediente tradiționale autentice, pentru că ei chiar sunt “cunoscători”.

Am aflat de existența acestei insule datorită lui Sorin Andreiana, un fost coleg jurnalist care este acum manager la Sissy Hotel, unul din numeroasele locuri de cazare de pe insulă.

“Am venit aici prima dată de Paști, în 2014, și apoi am revenit în vară. Până atunci am mai fost în Grecia – în Corfu, Thassos, Halkidiki, dar în Aegina am întâlnit ceva unic: fiind o comunitate mică, de numai 17.000 de locuitori, toată lumea se cunoaște cu toată lumea, iar oamenii sunt extrem de calzi și primitori.
Dacă le ceri o informație, imediat sar să te ajute, să te îndrume. Apoi, lipsind turismul de masă, nu veți găsi nicăieri mititei sau ciorbă de burtă, precum în alte insule, unde grecii s-au adaptat la gusturile noastre culinare și chiar la cele muzicale. Aegina este o insulă pentru cei care caută și iubesc Grecia în toate aspectele ei”
, ne-a povestit, la o cafea, Sorin Andreiana.

Sissy Hotel are 17 camere (15 duble și două triple) și a fost conceput de proprietarii săi ca o afacere de familie. Însă vremurile s-au schimbat, iar copiii lor, astăzi adulți, au preferat să lucreze în multinaționalele din Atena, iar ei, la vârsta senectuții, au preferat să dea hotelul în administrare.
Așa a preluat Sorin Andreiana Sissy Hotel din Marathonas, o plajă aflată la doar 4 kilometri de portul principal al insulei. Marathonas este locul cel mai căutat în sezon datorită plajei cu nisip fin, a intrării line în mare și a tavernelor cu mesele așezate direct pe nisip. În treburile administrative, este ajutat de doi tineri din România, care stau în insulă șase luni pe an, cât este deschis hotelul. Ei sunt cei care se asigură că toți oaspeții hotelului se simt ca într-o mare familie și au parte de cele mai bune sfaturi pentru a petrece o vacanță frumoasă.  

“Avem în total 36 de locuri, într-un spațiu foarte curat și ospitalier, aproape de plajă.
Lângă hotel există o livadă de lămâi în care am amplasat mese, pentru ca turistul care vine la noi să aibă parte de relaxare în aer curat, într-un cadru natural. Camerele de la etaj sunt cu vedere spre mare, iar cele de la parter, cu vedere spre livadă”
, ne-a descris Sorin, sumar, ambientul hotelului pe care îl administrează.

17 Aprilie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod