Iadul alb din Madrid: 35 de imagini care par făcute în Rusia

Furtuna de zăpadă Filomena a afectat puternic capitala Spaniei. Confruntat cu un val de ninsori și de frig, Madridul a părut un oraș din Rusia.

Cea mai puternică furtună de zăpadă din ultima jumătate de secol a lovit puternic Spania. Fenomenul meteo extrem a debutat pe 7 ianuarie și s-a încheiat pe 10 ianuarie, paralizând Madridul, unde stratul de zăpadă a depășit 70 de centimetri.

Majoritatea drumurilor era în continuare înzăpezită, iar numeroşi angajaţi au fost nevoiți să stea acasă. Şcolile au rămas închise până luni în capitala Spaniei, însă traficul feroviar şi cel aerian au fost reluate. Principala piaţă angro alimentară din oraş, Mercamadrid, a fost închisă şi reluat activitatea marţi.

Furtuna de zăpadă a complicat accelerarea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în timp ce numărul îmbolnăvirilor creşte.

Potrivit primarului Madridului, Jose Luis Martinez Almeida, furtuna Filomena a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro în capitală.

Mulţi locuitori ai capitalei au profitat, însă, de zăpadă şi au schiat în centrul capitalei spaniole, însă autorităţile s-au grăbit să deblocheze drumurile, pentru a nu se forma polei.

Un val de frig, cu temperaturi de peste minus 10 grade Celsius în centrul Spaniei, a pus stăpânire pe această țară până joi, a anunţat agenţia spaniolă meteorologică Aemet.

Citește și: Spectacolul naturii.
Minunile pe care le poți vedea numai iarna


Guido Gutiérrez Ruiz, fotograf canadiano-spaniol, a călătorit 73 de kilometri prin "oceanul alb" care a acoperit capitala Spaniei și împrejurimile sale. El a făcut peste 2.600 de imagini cu Madridul paralizat de zăpadă și ger, pe care le-a publicat pe site-ul său, pe Instagram, Facebook și Twitter. Bored Panda a ales 35 dintre aceste instantanee care par făcute în Siberia, nu într-o țară mediteraneană.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod