Dubai – o minune a lumii moderne

Dubai este locaţia ideală pentru o vacanţă perfectă, indiferent de anotimp. Dacă alegi să mergi vara trebuie să te pregăteşti să înfrunţi valul de căldură, care de cele mai multe ori este insuportabil. Dacă însă alegi să mergi iarna, vei avea ocazia să stai la soare sau chiar sub umbrelă.

Dubai este locaţia ideală pentru o vacanţă perfectă, indiferent de anotimp. Dacă alegi să mergi vara trebuie să te pregăteşti să înfrunţi valul de căldură, care de cele mai multe ori este insuportabil. Dacă însă alegi să mergi iarna, vei avea ocazia să stai la soare sau chiar sub umbrelă. În timp ce vara temperaturile ajung şi la 45 de grade, iarna te răsfaţă cu temperaturi de 28, 30 de grade Celsius.

Dubai este cel mai populat stat din cele şapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite. Luxul este la el acasă şi indiferent de locul vizitat te vei simţi ca o furnica. Clădiri spectaculoase apar la fiecare colţ de stradă, palmieri şi blocuri de locuit care sunt nişte zgârie nori fără limită. Totul este la alt nivel în Dubai.

Am avut ocazia să vizitez oraşul Dubai cu ocazia lansării noului Ariel 3 D cu o nouă formulă de curăţare, care introduce inovaţia 3D în lumea ţesăturilor şi a modei. Noul Ariel 3D Actives pătrunde în straturile profunde ale ţesăturii, pentru o curăţare în profunzime care îţi lasă hainele perfect curate. Noul detergent a fost creat cu ajutorul tehnologiei 3D, care le-a permis experţilor Ariel să analizeze în profunzime diferite tipuri de materiale, fibre şi pete.

 

Dacă nu ai timp să te informezi îţi prezentăm 10 locuri testate, pe care nu trebuie să le ratezi, când ajungi în orasul cu cele mai impresionante  clădiri din lume.

1.Burj Khalifa:  45 de secunde, 160 de etaje,  442 de metri

Cea mai înaltă şi ce mai impresionantă clădire din lume o poţi admira în Dubai. În 45 de secunde, un super lift te va duce fix printre nori de unde poti admira Dubai-ul în toată splendoarea lui.  Ajunsă la etajul 124 ( până unde se poate urca cu liftul), vei simţi cu adevărat ce înseamnă să ai lumea la picioare.
În partea de sus Burj Khalifa îţi oferă privelişti incredibile ale apelor înspumate ale Golfului  până la dunele de nisip aurii ale deşertului Arabiei. Accesul în clădire se face numai prin Dubai Mall.

2.Dubai Fountain

Una dintre cele mai populare atracţii din Dubai este cu siguranţă fântâna arteziană. Situată în faţa clădirii Burj Khalifa, fântâna arteziană din Dubai îţi oferă una dintre cele mai elegante experienţe. Se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri pe lacul Burj, are 6.600 de becuri şi 50 de proiectoare. În timpul muzicii, apa poate atinge o înălţime de 150 de metri, echivalentul unui bloc de 50 de etaje. Toate piesele sunt coordonate astfel încât apa se sincronizează perfect pe orice ritm. Show-ul începe în fiecare seară de o ora 18:00 până la ora 22:00 în cursul săptămânii şi până la ora 23:00 în weekend.

3.Hotel The Adress Downtown Dubai

Unul dintre cele mai luxoase hoteluri de 5 stele din Dubai, situat chiar in centrul acestuia. De la balcon poţi admira seara spectacolul impresionant al fântânilor arteziene din faţa clădirii Burj Khalifa. Ziua te poti relaxa la piscina hotelului, care are o dimensiune impresionantă iar seara la etajul 63 te aşteaptă barul Neos. Poţi alege dintre cele 7 restaurante gastronomice care îţi oferă o varietate largă de specialităţi culinare, de la bucătăria asiatică până la cea internaţională. The Adress îţi oferă luxul la care ai visat întotdeauna!

4.Burj Al Arab

Dubai găzduieşte cel mai înalt şi cel mai luxos hotel din lume pe numele lui Burj al Arab.
Aproape toate vedetele lumii au fost cazate aici pentru ca luxul este la el acasă. Este singurul hotel de 7 stele din lume, amplasat pe o insulă artificială, are 60 de etaje şi 321 metri înălţime.
Designul unic al hotelului a făcut înconjurul lumii. Proiectat sub forma unui vas tipic arab, construcţia a fost finalizată în anul 1999. Hotelul se mândreşte cu două restaurant de lux: Al Muntaha situat în vârful clădirii de se poate admira o panorama superbă şi Al Mahara situat în partea de jos a hotelului, conceput sub forma unui acvariu. La nici unul dintre cele două restaurante nu poţi avea acces decât dacă îţi faci rezervare în prealabil. Hotelul nu poate fi vizitat de către turişti, datorită numărului mare de vedete cazate în cadrul acestuia.

5.Dubai Mall

Dubai-ul se mândreşte şi cu unul dintre cele mai mari centre comerciale ale lumii. Situat tot lângă clădirea Burj Khalifa, mall-ul este o adevărată atracţie pentru împătimiţii de shopping. Cu peste 1200 de magazine dintre care majoritatea de lux, Dubai Mall se întinde pe nici mai mult nici mai puţin de 1.100.000 de metri pătraţi. Dubai Mall găzduieşte Insula Fashion cu 70 dintre cele mai importante magazine de designer, cel mai mare cinematograf din Dubai cu 22 de săli, 160 de restaurante şi 220 de magazine cu bijuterii din aur, un parc tematic SEGA şi un mini oras dedicat în totalitate copiilor, denumit KidZania.

6.Dubai Aquarium

Situat într-unul din cele mai importante mall-uri din oraş, Dubai Aquarium & Underwater Zoo este un loc care merită vizitat. Este unul dintre cele mai populare atracţii din Dubai. Această grădină zoologică subacvatică a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, datorită celui mai mare zid.
Dubai Aquarium & Underwater Zoo găzduieşte peste 30.000 de specii de vietăţi subacvatice de la rechini, pinguini, pisici de mare, peşti coloraţi, delfini până la crocodili şi şerpi care trăiesc în peste 10.000 de litri de apă.
     

7.Dubai Palm Islands

Cea mai mare insulă artificială a lumii se află desigur tot în Dubai. Este vorba de Palm Islands care cuprinde trei insule: Palm Jumeirah ( în formă de palmier), Palm Jebel Ali şi Palm Deira ( în formă de semilună). Considerată deja a opta minune a lume, grupul celor trei insule a facut deliciul vedetelor din lumea întreaga care s-au grăbit să îşi achiziţioneze câte o vilă pe somptuoasa insulă. Pe lângă vile de lux, insula va mai găzdui: 60 de hoteluri, mii de apartamente, restaurante şi multe centre comerciale.

8.Mall of the Emirates

Mall Of the Emirates este al doilea mall ca mărime din Dubai. La fel de impresionat ca şi Dubai Mall, acesta oferă ceva unic turiştilor ce ajung în Orientul Mijlociu – o pârtie de ski. Impresionantă ca mărime, pârtia de ski este ceva cu totul special mai ales pentru localnici. Pe lângă posibiliatatea de a skia, pârtia le ofera turiştilor două teleskiuri şi multă zăpadă artificială. Mall-ul mai găzduieşte şi Galeriile Lafayette - primul centru comercial franţuzesc din Dubai. Mall-ul este situat în apropiere de hotelul Burj Al Arab.

Wild Wadi World

Wild Wadi World este evident cel mai mare aqua-park din lume. Flancat de hotelurile Burj Al Arab şi Jumeirah Beach Hotel, aqua-park-ul se întinde pe 5 hectare.
Parcul are o mulţime de atracţii mai ales pentru cei mici. În plus la orice pas te poţi întâlni cu un persoanj din basmele arabe.

Muzeul Dubai

Dacă eşti pasionată de artă şi cultură, atunci trebuie obligatoriu să incluzi în călătoria ta şi o vizită la Muzeul Dubai. Situat într-un fort vechi, muzeul Dubai a fost inaugurat în anul 1971. În trecut, locul care azi găzduieşte muzeul a fost reşedinţă a Guvernului şi închisoare. Te poţi delecta cu colecţii de fotografii cu oraşul vechi, antichităţi colecţionate, expoziţii de pictură, etc.

Notă: Articol realizat cu ajutorul P&G.
22 Septembrie 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod