Destinatiile exotice, in topul preferintelor acestui sezon

Probabil ca si tu te-ai relaxat undeva, departe de oras, vara aceasta. Fie ca ai avut parte de o vacanta lunga sau nu, fie ca ai preferat sa te odihnesti, sa vizitezi locuri noi sau sa te distrezi...

Probabil ca si tu te-ai relaxat undeva, departe de oras, vara aceasta. Fie ca ai avut parte de o vacanta lunga sau nu, fie ca ai preferat sa te odihnesti, sa vizitezi locuri noi sau sa te distrezi la maximum, te poti mandri cu momente frumoase, petrecute in compania prietenilor sau a familiei.

Daca in urma cu cativa ani, majoritatea femeilor se aratau entuziasmate de ideea unui sejur pe litoralul romanesc sau la munte, astazi Grecia sau Turcia sunt optiuni firesti pentru petrecerea vacantei, dintre tarile cu potential turistic.

Odata cu diversificarea optiunilor si a pachetelor oferite de agentiile de turism, tari tot mai indepartate geografic si/sau cultural de Romania au captat interesul Evelor. Tarile din Europa s-au clasat primele in topul preferintelor turistilor din tara noastra, insa pasionatii de aventura sau cei dornici de a lua contact cu noi culturi n-au ezitat sa se aventureze pana in China sau Tunisia.

La capitolul transport, avionul si-a devansat toate celelalte adversare, in special atunci cand s-a optat pentru destinatii precum Statele Unite ale Americii. Iti prezentam, astfel, cateva observatii legate de locul si preferintele pentru vacanta ale clientilor agentiilor de turism din vara 2008, care - de ce nu? - te vor inspira in planificarea urmatorului concediu.

Europa si nu numai...

Daca Turcia sau Bulgaria si-au adjudecat titlul de cele mai apreciate si cautate destinatii pentru familiile cu copii, intregistrand peste 2.000 de turisti romani, noi destinatii si-au facut aparitia pe piata turistica autohtona.

"Paleta de produse a fost foarte variata.

Chiar si asa au fost cateva destinatii care au inregistrat vanzari de top, precum Portugalia, Ibiza, Coasta de Azur, Antalya, Rodos sau Barcelona.", ne-a explicat Camelia Savu, directorul de vanzari al agentiei de turism Paralela 45. "Portugalia reprezinta o destinatie de plaja noua pe piata turistica romaneasca, Ibiza si Coasta de Azur, in al doilea an de operare au promis mult, inca de la inceput, iar celelalte se mentin in topul preferintelor de ani de zile.", a continuat aceasta.

La randul sau, Tatiana Bulubica, PR Executive in cadrul Perfect Tour, a enumerat destinatiile cele mai in voga vara aceasta, printre preferatele clientilor inscriindu-se, asadar, Portugalia si Costa Brava, croazierele pe Marea Mediterana, destinatii precum Coasta de Azur, Tunisia, Croatia , Turcia, Bulgaria, Grecia (Rodos, Creta, Corfu), Spania (Mallorca, Tenerife) sau circuitele in SUA, Scandinavia sau China.

Insulele grecesti, capitalele europene, dar si cumparaturile au fost principalele puncte de atractie pentru turistele din Romania in acest sezon, dupa cum a declarat Alina Marcu, din cadrul Outgoing Department al agentiei Happy Tour: "In calitate de agent de turism extern, pot spune ca cele mai solicitate destinatii vara aceasta au fost insulele grecesti, dar nu cele deja cunoscute, ci insule precum Zakynthos, Thassos, Mykonos, Paros sau Naxos.

Aceste insule se diferentiaza de celelalte prin intimitate, vegetatie abundenta, hoteluri cu doar cateva camere si mult, mult confort si liniste. Destinatiile solicitate mai mult de doamne au fost capitalele europene. Mai ales in acest sezon, cand, dupa cum se stie, este perioada reducerilor. Cele mai cerute destinatii pentru shopping au fost Viena, Paris si Milano".

Destinatii, in functie de activitate...

Relaxare, plaja, cumparaturi, circuite, obiective turistice deosebite sau distractie pana in zori - romancele au optat pentru toate acestea, alegandu-si destinatia de vacanta in functie de scopul calatoriei.

Portugalia si Costa Brava, destinatii inedite, potrivite persoanelor dinamice, carora le place sa exploreze, s-au aflat pe podium in concursul celor mai vandute pachete turistice, alaturi de Coasta de Azur - o destinatie "la moda", dupa cum ne-a spus Tatiana Bulubica, sau Turcia si Bulgaria - "destinatii all inclusive, cu un raport bun calitate - pret, preferate pentru familii cu copii, perfecte pentru relaxare si avand avantajul unei distante mici de calatorie".

In plus, China s-a numarat printre optiuni, datorita diversitatii culturale pe care o ofera vizitatorilor, Tunisia, pentru clima blanda, posibilitatile excelente de relaxare si stilul de viata occidental, combinat cu cel oriental. Pentru persoanele care au facut din canicula un veritabil dusman, tarile scandinave au reprezentat un refugiu mai mult decat placut.

"Croazierele au avut la randul lor succes, pentru ca imbina avantajul vizitarii mai multor tari in decursul a 7-10 zile, clientii beneficiaza de servicii speciale si pot practica aproape toate activitatile dorite. In general, croazierele sunt foarte potrivite pentru familiile cu copii mici, pentru cei carora le este frica de avion sau chiar pentru femeile insarcinate.", a precizat reprezentatul Perfect Tour.

Astfel, multe dintre agentiile de turism au epuizat vanzarile pentru destinatii de vacanta cum sunt Portugalia, Costa Brava, Turcia, Bulgaria, croaziere pe Marea Mediterana, circuite in China, SUA sau Scandinavia sau chiar tururile cu trenurile panoramice in Elvetia.

Doamnele hotarasc destinatia...

"In general, femeile hotarasc - in proportie de 60% - destinatia de vacanta.", a afirmat reprezentantul Perfect Tour, adaugand apoi ca "nu cred ca putem face o delimitare intre destinatii preferate cu preponderenta de femei si destinatii preferate de barbati. Mai degraba, varsta este un factor in alegerea destinatiei de vacanta. Cei mai tineri opteaza pentru o destinatie ca Spania (Ibiza, Mallorca), Portugalia, de exemplu - unde pot practica mai multe tipuri de sporturi subacvatice sau inchiriaza o masina si exploreaza tara. Cei mai in varsta prefera tarile nordice".

Faptul ca nu ai (inca) o familie nu inseamna ca nu te poti bucura la maximum de o vacanta de cinci stele.

Dupa cum ne-a explicat directorul de vanzari al agentiei Paralela 45, "anul trecut si anul acesta, Coasta de Azur a inregistrat cel mai mare numar de rezervari pentru camere single ocupate de doamne", acestea alegand in special destinatiile in care pot vizita foarte mult si pot face si cumparaturi.

Nu in ultimul rand, calitatea serviciilor si facilitatile oferite de structurile de cazare au un cuvant greu de spus in alegerea unei locatii anume de catre femei. "Clientele agentiei noastre, in momentul in care doresc sa efectueze o calatorie, sunt interesate in primul rand de localizare, de cat de bine este localizat hotelul fata de centrul orasului sau fata de plaja, ce facilitati are resortul, cat de mare este sau ce servicii de spa si wellness ofera. De asemenea, o alta intrebare frecventa este daca in imprejurimile hotelului exista magazine, muzee si restaurante", a spus Alina Marcu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod