Cumpărăturile de Crăciun? Scuza perfectă pentru o călătorie în Europa



2. Budapesta: mâncare tradițională, dansuri și muzică live pentru târgul de Crăciun


Cel mai aproape pentru călătorii români se găsește târgul de Crăciun de la Budapesta, care are loc în centrul districtului Pesta, unde se ajunge după un zbor cu plecarea din București care durează doar o oră. Târgul din Budapesta a început din 13 noiembrie și durează până în ianuarie, oferind tuturor posibilitatea de a cumpăra ceva unic sau original pentru cei dragi. Pe perioada târgului, Piața Vörösmarty îmbracă straie festive și găzduiește peste 150 de standuri cu diverse mărfuri, dar și două scene exterioare unde au loc diverse spectacole.

Acest târg – cel mai vechi, mai bogat și mai spectaculos dintre cele organizate în Budapesta – își atrage cumpărătorii cu aromele bogate ale mâncărurilor tradiționale (biscuiți cu miere, vin fiert, Kurtoskalacs și alte delicatese), dar și cu produse realizate manual și a căror autenticitate este garantată de un juriu profesional.


3. Mâncăruri și băuturi neobișnuite – principalele ingrediente ale târgului de Crăciun din Praga


Praga celebrează sărbătorile de iarnă cu targuri specifice care încep din noiembrie și durează până în ianuarie. Târgul de Crăciun din capital cehă este printre cele mai cunoscute din Europa și se derulează în locații din centrul vechi al orașului.


Fiind mai mult decât un loc pentru cumpărat cadouri, târgul de Crăciun din Praga atrage turiștii cu tradițiile sale, oferindu-le un program cultural bogat, o atmosferă sclipitoare și specialități gastronomice specifice sărbătorilor de iarnă. Standurile din cadrul târgului vând o multitudine de decorații și ornamente de Crăciun, lumânări, turtă dulce și mici cadouri. Pe 29 noiembrie, urmează să fie aprinse pentru prima oară anul acesta luminile giganticului brad de Crăciun, iar cei care vor să ia parte la eveniment pot ajunge rapid în Praga, la capătul unui zbor direct cu avionul .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod