Cum să-ți planifici vacanța de vară cu bani puțini

Profită de pachetele turistice Early Booking care vin cu reduceri de până la 25% și planifică-ți concediul și în funcție de tarifele practicate de companiile aeriene
În plină iarnă, visezi la zilele călduroase de vară și la concediul care te-ar putea purta pe malul cu nisip fin al unui ocean? Chiar dacă bugetul pe anul viitor nu este tocmai generos, află că, recurgând la câteva strategii eficiente, îți poți planifica vacanța de vară cu bani puțini.

Stabilește din timp destinația de vis

Primul pas pe care îl ai de făcut este cel al alegerii destinației de vis pentru vacanța ta de vară. În funcție de opțiunea ta, vei putea calcula și un buget minim estimativ care să fie punctul de referință pentru a ști ce economii ar putea fi necesar să faci lunar pentru a-l acoperi.

Rezervă camera la hotel și biletele de avion din timp

O planificare din timp a vacanței de vară te poate ajuta să găsești cele mai bune oferte la cazare (mizează, în special, pe ofertele cu demipensiune sau pensiune completă - te vor ajuta să faci economii prețioase), dar și să îți procuri biletele de avion la prețuri modice.
Profită de pachetele turistice Early Booking care vin cu reduceri de până la 25% și planifică-ți vacanța și în funcție de tarifele practicate de companiile aeriene - de pildă, plecările în afara zilelor de weekend costă adesea mai puțin decât cele programate la sfârșit de săptămână.

La polul opus se află ofertele turistice Last Minute. Dacă activitatea profesională îți permite să îți anunți concediul cu doar câteva zile înainte, atunci poți avea în vedere și această variantă cu ajutorul căreia vei scădea considerabil costul total al vacanței de vară.

Planifică-ți vacanța alături de un grup extins de prieteni

Există agenții turistice care oferă pachete cu discounturi pentru grupurile mari, astfel că ai putea să faci economii consistente optând pentru o variantă de acest tip.
Profitabilă s-ar putea dovedi, în acest caz, și varianta de a călători cu mașina, costurile împărțindu-se la fiecare pasager.

Optează pentru activități low cost în vacanță

Odată destinația aleasă și rezervările făcute, îți mai rămâne să planifici activitățile de vacanță. Un sejur într-o capitală, de pildă, ar putea implica vizite la muzee, galerii de artă și alte obiective turistice, un tur cu ghid al orașului, deplasarea cu mijloacele de transport în comun etc.

În absența unei planificări atente, toate aceste activități îți vor scoate bani frumoși din buzunar. Așadar, informează-te din timp cu privire la tarifele percepute la intrarea în principalele obiective turistice și află dacă nu cumva intrarea este liberă în anumite zile din săptămână.
Apoi, pentru deplasarea prin oraș, alege cartelele cu călătorii multiple pentru transportul în comun, valabile un anumit număr de zile.

Nu ar strica nici să te interesezi de eventualele oferte pentru turiști - acele carduri turistice care, odată procurate, îți oferă reduceri atât la principalele obiective turistice, cât și la transportul în comun.

În rest, nu uita să bifezi în itinerariul vacanței și acele activități care nu te costă nimic: vizite la obiective turistice cu intrarea liberă, plimbări prin parc, pe plajă etc., jocuri pe plajă (volei, fotbal s.a.m.d.) și altele.
23 Februarie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod