Cum să petreci o vacanță ieftină la Stockholm

Suedia este ocolită de majoritatea oamenilor cu care am vorbit în România, pe motiv că este o țară scumpă. Nu îi pot contrazice, dar vin cu antidotul. Iată o listă de lucruri pe care dacă

Suedia este ocolită de majoritatea oamenilor cu care am vorbit în România, pe motiv că este o țară scumpă. Nu îi pot contrazice, dar vin cu antidotul. Iată o listă de lucruri pe care dacă le urmezi, vei plăti mai puțin decât pe o vacanță în Grecia sau Turcia.

Biletul de avion

Încearcă să călătorești cu o companie aeriană care are zboruri în prima parte a zilei pentru a nu ajunge la destinație seara și a plăti încă o noapte de cazare în plus. Ce rezolvi dacă ajungi la oră 22.00? E valabil și pentru retur.

Cu cât pleacă avionul mai târziu, cu atât șederea la destinație este mai lungă.
Dacă îți planifici excursia din timp (optim ar fi din primăvară pentru vară), mai mult ca sigur că vei găsi promoții la biletul de avion. Un preț bun începe de la 170 euro, la o companie de linie.
Nu încerca să pleci luni și să te întorci sâmbătă sau duminică. Prețurile biletelor de avion sunt mari. Dacă vrei să stai o săptămână, optim este să pleci miercuri și să te întorci marți, sau combinație de joi-miercuri.
Pontul acesta te ajută mental și la job. Dacă pleci joi din țară, săptămâna este "€œmai scurtă". La fel, când te întorci, vei mai lucra joi și vineri și gataaaaa. Iar e week-end!
Spre Suedia nu există curse low-cost directe.

Pe aeroport

Nu merge în centru cu Arlanda Express! Deși este un tren silențios și foarte rapid (20 minute până în Gara Centrală din Stockholm), este un mijloc de transfer scump. Pe timpul verii există o promoție a€“ 2 bilete la 280 SEK (coroane suedeze), adică 32,25 euro.

Poți face transferul cu autobuzele Swebus sau Flygbussarna. Un bilet costă 100 SEK (11,5 euro). Așadar avantaj 40 SEK de persoană. Autocarele fac 35-40 de minute până în centru și au internet gratuit Wi-Fi la bord și priză!

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod