Cum îţi pregăteşti o vacanţă la Lisabona. Sfaturi practice

A explodat pur şi simplu interesul pentru capitala Portugaliei, în ultimii ani. Nu am acum nişte statistici în faţă, dar sunt sigur că Barcelona şi Lisabona sunt în top 3 oraşe iberice, pe

A explodat pur şi simplu interesul pentru capitala Portugaliei, în ultimii ani. Nu am acum nişte statistici în faţă, dar sunt sigur că Barcelona şi Lisabona sunt în top 3 oraşe iberice, pe care turistul din România şi le doreşte trecute în palmares. Dacă Barcelona e mai dichisită, “trasă” aproape la linie, află că în Lisabona poţi încă să simţi aerul cartierelor de acum câteva zeci, chiar sute de ani. E mai raw.

piata-lisabona-1

Îmi şi îţi propun să schiţez astăzi câteva linii generale de care să ţii cont atunci când planifici o minivacanţă în capitala Portugaliei.

La Lisabona zboară direct din Bucureşti două companii low-cost: Wizz Air şi Blue Air.

Compania naţională portugheză, TAP Portugal, s-a retras la finalul lunii martie. Cu companiile de linie, trebuie să faci escală.

Oraşul are un singur aeroport – Lisbon Portela Airport – aflat la marginea oraşului. În centrul Lisabonei se poate ajunge cu metroul, autobuzul sau taxiul. Cea mai rapidă şi avantajoasă variantă este metroul, care are staţie exact în faţa terminalului sosiri.

Carris este compania de transport urban din Lisabona. Site-ul este bine construit, oferind informaţii despre tarife, rute şi chiar un simulator de trasee între două puncte alese.

Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod