Cum alegi localurile unde mănânci în străinătate. 10 ponturi pentru a nu lua ţeapă

Cred că cel mai enervant lucru care mi se poate întâmpla în străinătate este să merg o jumătate de zi, să fiu obosit, să îmi fie poftă să mănânc ceva şi atunci când mă aşez în

Cred că cel mai enervant lucru care mi se poate întâmpla în străinătate este să merg o jumătate de zi, să fiu obosit, să îmi fie poftă să mănânc ceva şi atunci când mă aşez în local să îmi vină fie o porţie prea mică, fie mâncarea nefăcută, salată veştejită sau cartofii arşi.

De aceea, am învăţat să nu îi “subestimez” niciodată pe bucătari şi chelneri! Pe principiul “nu poţi tu comanda, câte “nasoale” îţi pot face ei”.

Şi mărturisesc că am luat la ţepe la viaţă mea...

Bine, să recunoască cine nu a luat! Dar acum m-am mai deşteptat.

Aşa că fac o lista cu 10 lucruri care te vor ajuta să mănânci bine, să nu te enervezi şi să îţi continui ziua în condiţii de bună dispoziţie atunci când vizitezi un oraş. Dacă mai ai şi alte idei, mi le spui şi le adăugăm.

1. Dacă un local are meniul tradus în 7 limbi (plus sau minus :-P ), înseamnă că ai ajuns în cel mai “turistic” loc cu putinţă şi ar fi bine să te mai mişti puţin. Poţi găsi ceva mai bun.

2.

Nu întru niciodată în localurile care afişează sintagma “noi servim mâncare autentică”. Păi dacă îmi scrii în engleză că găteşti reţete locale, atunci e clar că mi te adresezi mie, turistului. Localnicul ştie unde să între. În plus, i-ai fi scris în limba lui maternă. Nu?

3. Dacă la intrarea în local e un domn îmbrăcat în “pinguin” şi numai că nu trage de ţine că să te bage în local, atunci înseamnă că ai de a face cu un restaurant de slabă calitate.

Ştiu, unii vor spune că fiind concurenţă acerbă pe strada respectivă, dacă nu ieşi “la poartă”, nu-ţi racolezi clienţii. OK. O fi concurenţă. Dar sigur te afli în locul potrivit?

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod