Concediu. Care sunt destinaţiile preferate ale românilor în această vară?

Este în continuare o foarte mare cerere pentru destinațiile din Grecia, dar turiștii trebuie să fie pregătiți să aibă cash, din cauza restricțiilor bancare

Unde plecăm în vacanță vara aceasta?


Grecia, Spania, Italia, dar și destinații cum ar fi Iordania sau Malta sunt la mare căutare în perioada concediilor de vară. Ofertele variază între câteva sute și puțin peste 1.000 de euro pentru o săptămână petrecută departe de grijile familiale și de sarcinile de serviciu. Despre destinațiile preferate de români în această vară ne vorbeşte specialistul în turism Alice Udrea, Fondatorul Turistry.ro


Ce recomandați în această vară, destinații interne sau externe?


Există o mulțime de destinații frumoase, însă fiecare se potrivește unei anumite tipologii de turist sau unui anumit moment din viața sa. Astfel, Bulgaria și Turcia, cu programe all-inclusive, sunt preferate de familiile cu copii din motive precum: facilități gen aqua-park, programe diverse pentru copii, transport rapid, inclusiv cu mașina sau cu avionul (se ajunge în două-trei ore).
Tot pentru familiile cu copii se recomandă sejururi în zona Valencia, unde există resorturi dedicate, cu activități distractive, aqua-park-uri sau diverse spectacole. Și în Malta există facilități pentru copii, precum parcuri marine unde pot înota cu delfinii, Satul lui Popeye Marinarul, Aquarium și așa mai departe. Dacă tot vorbim de destinația Malta, pentru o altă categorie de clienți, împreună cu Insulele Gozo și Comino reprezintă o destinație recomandată pentru toate vârstele, deoarece acolo poți găsi combinația perfectă de obiective turistice de însemnătate istorică, plaje diverse, activități sportive, nightlife cu cluburi de renume, zone izolate pentru escapade romantice.



Care pachet turistic e mai convenabil, un sejur într-o stațiune autohtonă sau într-una din străinătate?


Dacă e să discutăm despre perioada de vară și să comparăm costurile unui concediu pe litoralul românesc cu unul din străinătate, vom ajunge la concluzia că avem costuri similare sau este chiar foarte posibil ca în România să ne coste mai mult. O noapte de cazare cu mic dejun la un hotel de clasă medie într-o stațiune precum Mamaia sau Venus costă aproximativ 350 de lei pe noapte. Pentru 7 nopți vom plăti în jur de 2.500 de lei, adică undeva la 550€. Pentru o vacanță în Grecia, un pachet cu bilet de avion și cazare e în jur de 700€ la care se mai adaugă mesele, în funcție de bugetul fiecăruia.
La varianta de România, care costa în jur de 550€ doar sejurul cu micul dejun, dacă adăugăm transportul și mesele cam tot acolo ajungem. Dacă alegem un pachet de Turcia all-inclusive, aici pachetele încep de la 1.000€ și nu mai există alte costuri decât pentru excursiile opționale. Dacă e să comparăm alte destinații pe zona de munte, într-adevăr, atunci vara la munte în România poate fi puțin mai ieftin și ajungem să plătim pentru un sejur de 7 zile cu mic dejun la un hotel sau o pensiune de 3-4 stele în jur de 250-300€.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod