City break la Bari, în sudul Italiei. Impresii de călătorie, obiective, ponturi

Dacă te uiţi pe hartă, vei vedea că oraşul Bari este situat chiar la “glezna/călcâiul cizmei” (al Italiei). Administrativ vorbind, face parte din regiunea Puglia, una dintre cele mai

Dacă te uiţi pe hartă, vei vedea că oraşul Bari este situat chiar la “glezna/călcâiul cizmei” (al Italiei). Administrativ vorbind, face parte din regiunea Puglia, una dintre cele mai sărace zone ale Italiei.

bari-9

Este o regiune terra rossa - solul este roşu, parcă a fost făcut din cărămidă sfărâmată. Şi ce creşte şi se cultivă peste tot prin Puglia? Ia uită-te în stema regiunii, de mai sus. Recunoşti? Evident, măslini.

Surpinde faptul că în Puglia, deşi lumea nu este înstărită ca în nord, casele şi orăşelele sunt curate, oamenii pe stradă bine îmbrăcaţi.

Cu terenurile agricole ticsite de bolovani şi pietriş e mai greu de scos capul în lume. Poate şi de aceea a fost ales măslinul că portdrapel agricol al regiunii.

Bari în sine este un oraş de văzut într-o zi cel mult. Imaginează-ţi că de la gara centrală până la mare, la Adriatică, faci în jur de 25-30 de minute pe jos. În acest răstimp treci pe artera comercială a oraşului şi traversezi oraşul vechi. Deci perimetrul de vizitat este cam de 20 de minute/20 de minute de mers pe jos (sud-nord, respectiv est-vest).

Superbe sunt orăşelele aflate pe lângă Bari, cum ar fi Alberobello – despre care am scris aici – Polignano a Mare, Altamura, Matera, s.a.m.d., despre care voi scrie în zilele următoare.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod