Cele mai frumoase locuri din Paris pe care trebuie să le vezi

de Ioana Maroşan, 8 Iunie 2017
Facebook Twitter Comenteaza
Cele mai frumoase locuri din Paris pe care trebuie să le vezi


Cartierul Latin

Echivalentul Centrului Vechi bucureștean dar mult mai întins și mai variat, Cartierul Latin reprezintă locul perfect pentru a degusta produsele culinare ale bucătăriilor lumii: de la restaurentele arăbești la cele indiene și chinezești, trecând pe la cele spaniole, italiene sau franceze, acestea vor oferi cele mai apetisante mâncăruri călătorului înfometat. Tot aici puteți găsi suveniri pentru voi sau pentru cei dragi dar și cărți și muzică la prețuri rezonabile.

Basilica Sacre Coeur

Situată în vârful colinei Montmartre, vestitul cartier boem al sfârșitului secolului al XIX-lea, Basilica străjuiește orașul iar promenada din fața sa, oferă o priveliște superbă asupra Parisului. Străduțele din jurul Basilicii sunt pline de bistrouri care au fost frecventate de artiști celebri ca Modigliani, Cezanne, Van Gogh, iar acum sunt „atelierele” în aer liber ale pictorilor locali.

Champs-Élysées


Nu poți să vii la Paris și să nu te plimbi măcar o data pe cel mai cunoscut bulevard din Europa. Aici este capital europeană modei și toți marii creatori de modă sunt prezenți pe această stradă, cu cele mai șic magazine care îți vor atrage privirea ca un magnet. Și, dacă vei reuși să-ți desprinzi privirea din vitrine, vei vedea la capătul bulevardului Arcul de Triumf, cel care a servit ca sursă de inspirație pentru monumentul cu același nume din București.

Catacombele


Nu este un reper potrivit pentru cei slabi de inimă, aici fiind adăpostite osemintele a peste 6.000.000 de oameni care au pierit de-a lungul timpului în diverse împrejurări în Paris și împrejurimi. Și totuși este una dintre marile atracții ale orașului, cozile pentru acces formându-se de la primele ore ale dimineții, astfel că, dacă nu ajungi acolo până în orele 08:00, vei avea de așteptat cel puțin 2-3 ore, până vei putea intra.

Cimitirul Pere Lachaise


În ciuda destinației sale macabre, cimitirul este de fapt un muzeu al arhitecturii în aer liber, cavourile și celelalte clădiri care îl compun fiind adevărate opere de artă. Aici și-au găsit domiciliul final mulți oameni celebri din toate domeniile de activitate: oameni politici, artiști, pictori, scriitori, muzicieni…

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel Bărbulescu pe 10 Iun 2017, 11:57
    Rate, monsiur !

    ...Şi ce sunt tâmpeniile alea de reclame mici din partea dreaptă, care bruiază fotografiile şi articolul ??????? Mai aveţi idei d'astea ??

    0
    0

  • xyz pe 6 Iun 2017, 14:57
    daca

    Hai, lasati-o jos, ca macane, Parisul nu mai e ce a fost, daca iei metroul acolo, ai impresia ca esti in Congo. Pe strazi, la fel, "negreala" peste tot....

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod