Ce trebuie să știi dacă pleci în vacanță în Grecia

De la 1 iulie, Grecia a renunțat la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 și și-a deschis granițele pentru turiști. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să-ți petreci concediul în această țară!
Odata cu relaxarea masurilor restrictive de pe teritoriul Greciei, accesul turistilor straini in aceasta tara va suferi unele modificari. Purtatorul de cuvant al guvernului Greciei, Stelios Petsas, a anuntat care sunt principalele masuri pe care autoritatile din aceasta tara le vor lua. „Grecia trece la urmatorul pas in reluarea activitatilor turistice, bazate pe protejarea angajatilor din turism, a locuitorilor din zonele turistice si a vizitatorilor”, a spus oficialul citat de Greek City Time.

Schimbarile pentru turisti


Toti cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene au accesul permis in Grecia, inclusiv cei din statele Schengen (Romania, Bulgaria, Croatia, Cipru, Islanda, Lichtenstein, Norvegia, Elvetia), precum si din Irlanda si Marea Britanie.
Toti cetatenii din statele non-UE pot intra in Grecia daca au permis de sedere in Grecia.

Restrictiile nu se aplica persoanelor de pe listele de exceptii, de exemplu pentru angajati din sistemul medical, muncitori sezonieri, angajati din transporturi, membri ai fortelor armate si celor a caror munca nu poate fi prestata de la distanta.

La fiecare doua saptamani, autoritatile elene vor revizui lista tarilor ai caror cetateni pot intra in Grecia, in conformitate cu recomandarile UE. In prezent, pe aceasta lista figureaza Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zealanda, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay.
Statul Chinei va fi revizuit pentru stabilirea unui regim de reciprocitate, relateaza sursa citata.

Cetatenii din statele non-UE trebuie sa prezinte la vama documentele care sa ateste ca au rezidenta in Grecia.

Se deschide traficul aerian


De la 1 iulie sunt permise aterizarile curselor de pasageri pe orice aeroport din Grecia. Totusi, pentru inceput, sosirile vor fi permise doar pe aeroporturile din Atena si Salonic. Zborurile directe din Suedia si Marea Britanie raman interzise pana la 15 iulie.

Situatia de la frontierele terestre


La granita cu Bulgaria accesul turistilor va fi permis doar la punctul de frontiera de la Promachonas.
Celelalte puncte de trecere vor fi deschise turistilor doar in cazul unor situatii exceptionale. La granitele cu Albania, Macedonia de Nord si Turcia, intrarea in Grecia este permisa doar pentru motive exceptionale. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


3 Iulie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod