Ce se întâmplă în creierul tău când călătorești

Ce se întâmplă în creierul tău când călătorești

Probabil că îți place să călătorești, însă știai că timpul petrecut într-o nouă locație îți poate influența într-un mod pozitiv creierul?
Dacă ți s-a părut vreodată că atunci când călătorești ești mai sănătos și mai fericit, te vei bucura să auzi că știința este de partea ta.

De ce este bine să călătorești?


Potrivit neurologului Paul Nussbaum, de la Universitatea din Pittsburgh, călătoriile îți pot stimula creierului și pot încuraja dezvoltarea noilor conexiuni din interiorul materiei cenușii. Este vorba despre legătura care se formează între experiențele noi și generarea dendritelor din creier. Dendritele sunt niște extensii asemănătoare ramurilor care cresc din neuroni.
Rolul lor este de a facilita transmiterea de informații între diferite regiuni ale creierului. Cu alte cuvinte, cu cât există un număr mai mare de dendrite funcționale, cu atât mai bine va funcționa și creierul. Acest lucru ajută la menținerea funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria și atenția.

Nussbaum subliniază faptul că, atunci când călătorești într-o nouă locație, creierul este forțat să înțeleagă noi stimuli. Acest lucru declanșează producția de noi dendrite. Călătoria pe care o faci nu trebuie să fie chiar relaxantă sau să meargă conform planului pentru a te bucura de beneficiile sale.

Cu toate că preferăm ca avionul să nu aibă întârzieri, un anumit grad de stres și anxietate poate juca un rol pozitiv în ceea ce privește stimularea producției de dendrite.
Acest lucru se datorează faptului că, atunci când ne confruntăm cu un obstacol sau o problemă, creierul nostru este obligat să proceseze situația și să găsească o soluție, ducând la creșterea numărului de dendrite și a capacității de rezolvare a problemelor.

Nussbaum explică, de asemenea, că atunci când nu poți călători poți să utilizezi în continuare aceste principii de bază pentru a-ți stimula creierul. Gândește-te la diferite modalități prin care poți ieși din rutina obișnuită și încuraja creierul să vadă viața dintr-o nouă perspectivă! Ia în considerare ora la care te trezești dimineața, traseul până la birou, unde mănânci la prânz și tipul de lectură.


Dacă ai motive serioase pentru a-ți stimula creierul, încearcă să găsești un nou hobby sau chiar să te întorci la școală, pentru a obține o nouă calificare. Chiar dacă aceste lucruri nu duc la o schimbare în carieră sau la o promovare la locul de muncă, provocarea pusă creierul tău este recomandată.

Dacă nu ai suficient timp sau resurse pentru a investi într-un nou hobby, încearcă să rezolvi puzzle-uri, cuvinte încrucișate sau jocuri cu numere.
iulia-mirica
28 Aprilie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod