Ce să vizitezi în Egipt?

Ținutul faraonilor este o destinație impresionantă unde poți admira temple și sarcofage, dar dincolo de comorile istorice poți combina cultura, aventura și relaxarea pentru a avea o vacanță de neuitat. Află ce să vizitezi în Egipt în următorul concediu.
Întinderile vaste din deșert, ocaziile de scufundări, croazierele pe Nil și peisajele interesante te vor cuceri de îndată ce ajungi în Egipt. Dacă te întrebi ce să vizitezi în Egipt, să știi că are locuri potrivite pentru toate gusturile și nu vei avea timp să te plictisești. În cazul în care vrei să te relaxezi pe plajă poți merge în Sinai, dacă ești fan al descoperirilor arheologice trebuie să te îndrepți spre Luxor. Cairo este o capitală cosmopolită care corespunde exigențelor sofisticate, în timp ce Oaza Siwa și partea sudică a orașului Aswan îți vor da ocazia să admiri peisajele cu un farmec aparte.

 
Iată ce să vizitezi în Egipt data viitoare când mergi în vacanță:

 
1. Piramidele din Giza

Sunt una dintre cele șapte minuni ale lumii și au fost construite ca morminte pentru faraoni, păzite de enigmaticul Sfinx. Complexul de piramide din Giza a uimit turiștii și arheologii de-a lungul secolelor, avansându-se teorii variante cu privire la modul în care au construite. Aceste structuri megalitice reprezintă moștenirea lăsată de faraoni și nu trebuie să le ratezi.

 
2. Templul Karnak din Luxor și Valea Regilor

Pentru a vizita Valea Regilor, Templul Karnak și Templul Memorial Hatshepsut vei pătrunde în atmosfera antică din Teba. Pe malul estic al Nilului vei avea parte de multe activități în Souk, unde te va întâmpina și mirosul de tămâie la fiecare pas, în timp ce malul vestic este mai liniștit, adăpostind morminte și temple care au devenit muzee în aer liber.
Este recomandat să petreci câteva zile în această zonă pentru a explora culorile, arta, cultura, coloanele templelor și detaliile clădirilor. Vei înțelege de ce Luxor continuă să-și fascineze vizitatorii și în prezent.

 
3. Cairo, metropola captivantă

Atmosfera deosebită din Cairo este creată de străzile înguste cu moschei sau școli, monumentele istorice și labirintul din Souk-ul Khan el-Khalili unde poți face cumpărături și vei fi învăluit de arome încântătoare. Vei vedea operele artizanilor locali, ceramică, haine, parfumuri și condimente variate. Vizitează și moscheile Al-Azhar și Sultan Hassan și admiră panorama cu minarete de pe poarta medievală Bab Zuweila.

 
4. Aswan, dunele învăluite de apele liniștite ale Nilului

Cel mai liniștit oraș din Egipt este Aswan. Pe fundal se pot observa dunele cu tonuri de portocaliu, orașul fiind încadrat de apele Nilului. Este locul ideal pentru a te relaxa câteva zile și a prelua o parte din pacea pe care ți-o inspiră decorul. Poți merge cu feribotul pe frumoasa Insulă Elefantină sau te poți plimba pe străzile pline de culori ale satelor nubiene.
De asemenea, poți face o drumeție pe cămilă spre Mănăstirea Sf. Simeon din deșert, pe malul estic sau poți savura o ceașcă de ceai aromat într-unul dintre restaurantele de pe Nil, în timp ce privești felucile care traversează apa. Ai foarte multe atracții în apropiere, dar caracteristica principală a zonei Aswan este relaxarea completă și urmărirea în tihnă a ritmului în care corăbiile ating malurile râului cu ape albastre.

 
5. Deșertul Alb, minunea imaculată de pe întinderile aride

Unul dintre cele mai interesante locuri din Egipt este Deșertul Alb, Sahara el Beyda, situat aproape de oaza Farafra. În acest loc natura a sculptat munți din cretă, creând un decor alb feeric, care contrastează cu tonurile deșertului din jur. Vei vedea vârfuri asemănătoare icebergurilor sau pietre extrem de albe și vei simți că ai pășit într-o altă lume. Nu rata acest spectacol natural unic.

 
6. Alexandria

Este orașul cel mai apropiat ca atmosferă de Europa. A fost fondat de Alexandru cel Mare, iar Cleopatra a locuit în acest loc cu o atmosferă istorică fascinantă.
Vei avea senzația că te-ai întors în timp, chiar dacă principalele amintiri din acele vremuri sunt păstrate în cântece și cărți. Alexandria este locul perfect pentru plimbări lungi pe malul apei, shopping în souk și testarea deliciilor din cafenelele cu tradiție.

 
7. Oaza Siwa

Situată în vestul Egiptului, această oază îți oferă un repaus după agitația din celelalte orașe egiptene. Are un peisaj încântător și este înconjurată de plantații de curmali. Vei întâlni multe izvoare și vei uita rapid de stresul acumulat. Relaxează-te 3-4 zile în acest loc liniștit și planifică-ți următoarele aventuri în Egipt.

 
8. Thistlegorm, locația preferată pentru scufundări

Sub apele Mării Roșii te așteaptă o altă lume cel puțin la fel de fascinantă ca și templele sau mormintele de la nivelul solului. Descoperă misterele ascunse de reciful de corali, în special ruinele vaselor care s-au scufundat în Golfurile Gubal și Aqaba. Cea mai cunoscută epavă este Thistlegorm, un vas englezesc scufundat în 1941.
Acest loc de scufundări se află în topul celor 5 cele mai căutate locații de scufundări din toată lumea. Vei putea observa mașini, motociclete și alte obiecte din timpul celui de-al doilea război mondial atât pe fundul mării, cât și în interiorul epavei. Expedițiile de scufundări sunt organizate din Sharm el-Sheikh și Hurghada.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
10 Noiembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod