Ce să faci dacă o companie aeriană îți pierde bagajul?

Să spunem că ai aterizat la destinația de vacanță și ai observat că toți ceilalți pasageri și-au găsit bagajul, însă al tău e de negăsit.
Este o situație pe care o urăște orice persoană care călătorește, însă poate apărea. Bagajele pot ajunge la aeroportul greșit, deteriorate sau pot fi pierdute în abisul aeroportului. Însă ce ar trebui să faci dacă o companie aeriană îți pierde bagajul?

8 pași pe care ar trebui să-i faci dacă o companie aeriană îți pierde bagajul


1. Mergi la secția de bagaje pierdute


De îndată ce îți dai seama că bagajele tale nu apar pe banda aceea, asigură-te că anunți imediat compania aeriană. Cu cât începi mai repede procesul de găsire a bagajului pierdut, cu atât mai rapid poate fi rezolvată problema.
În multe cazuri, bagajul nu a fost pierdut, ci pus în avionul greșit.

2. Fii atentă la detaliile bagajului tău


Este important să știi culoarea, dimensiunea și firma genții tale. Dacă poți descrie bagajul dispărut cât mai bine, va fi mai ușor pentru compania aeriană să-l găsească.

3. Nu pierde eticheta bagajelor


În agitația de la aeroport, când trebuie să îți arăți buletinul, biletul de avion, să lași bagajele la cală și să treci de securitate, este destul de ușor să pierzi lucrurile. Cu toate acestea, este foarte important să ții la îndemână biletul de ridicare a bagajelor. 

4. Află ce politică folosește compania aeriană pentru compensarea monetară


Companiile aeriene au diferite politici. Dacă bagajul tău este pierdut pentru mai mult de 24 de ore, unele companii te vor ajuta să-ți cumperi alte haine, până când primești bagajul înapoi.

5. Așteaptă ca bagajul să se întoarcă la tine


Nu te oferi să te întorci la aeroport pentru a-ți recupera bagajul. Compania aeriană este responsabilă pentru înapoierea bagajului.
Doar anunță unde poți fi găsită.

6. Insistă


Companiile aeriene se confruntă cu multe probleme în fiecare zi, așa că nu lăsa problema ta să se strecoare printre celelalte și să treacă nerezolvată. Contactează compania aeriană de câte ori este nevoie și nu-i lăsa pe reprezentanții acesteia să uite de tine. 

7. Fă-ți asigurare de călătorie


Asigurarea de călătorie te poate ajuta să acoperi într-o oarecare măsură sau complet dauna provocată de companiile aeriene, în momentul în care îți pierd bagajul.

8. Dacă bagajul este pierdut cu adevărat, cere o recompensă


Probabil că nu vei putea obține o compensație pentru prețul întreg al bagajelor pierdute, însă încearcă să negociezi o sumă de bani cu compania aeriană.
iulia-mirica
12 Martie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod