Care sunt cele mai bune site-uri de rezervări hoteliere

Să rezervi o cameră de hotel nu e un lucru dificil. Mai greu poate fi să găseşti preţul cel mai mic pentru ceea ce cauţi. Descoperă câteva trucuri! De când turismul inteligent s-a

Să rezervi o cameră de hotel nu e un lucru dificil. Mai greu poate fi să găseşti preţul cel mai mic pentru ceea ce cauţi. Descoperă câteva trucuri!

De când turismul inteligent s-a mutat pe internet, iar accesarea unui site este mai facilă decât cumpărarea unei franzele de la privatizarea de la colţul blocului, şi sistemele de rezervare sunt într-o continuă evoluţie. Rapidă, pentru a putea ţine pasul cu concurenţa.

Unele site-uri se aseamănă cu un Google pentru hoteluri. Adică sunt agregatoare de oferte.

Dai locul şi perioada, iar sistemul îţi returnează preţul cel mai mic, găsit în cele câteva sute de site-uri pe care s-a realizat căutarea. Alte site-uri îţi oferă puncte bonus la rezervarea unei camere, puncte care pot fi folosite la o viitoare cumpărare, fidelizandu-te în acest fel.

O să încerc să fac o scurtă lista a site-urilor pe care le am în vedere atunci când fac o rezervare hotelieră.

Booking.com - Este “biblia” căutătorului de cazare din România. Site-ul arată foarte bine, este intuitiv, şi permite plata la destinaţie, ceea ce constituie un avantaj.

După ce faci mai multe rezervări, devii client Genius (aşa cum sunt şi eu) şi obţii reduceri de 10% la unele hoteluri. De curând, Booking a lansat şi o secţiune de vile, unde sunt listate aproximativ 50.000 de unităţi de cazare.

Hotels.com – Seamănă cu Booking la aspect şi uşurinţa navigării. Partea bună este că la 10 nopţi rezervate, primeşti una gratuit. Vorba aceea, o iei, nu o dai! Nu-mi place că atunci când cauţi un anumit hotel, în prima fază, vei avea impresia că ai găsit un super-preţ, mai mic decât pe alte pagini.

După ce parcurgi toţi paşii rzervării, vei vedea că ţi se mai adaugă cam 7-9% “taxe” la suma găsită iniţial. Dar îl recomand pentru seriozitate.

Trivago.ro – Cu acesta trebuia să încep, cred, dar este mai puţin cunoscut la noi. Este un site care caută un anumit hotel pe alte 200 de site-uri. În acest fel poţi vedea care este preţul cel mai mic disponibil pe internet. De pe Trivago nu cumperi nimic, ci eşti redirecţionat spre site-ul care îţi oferă preţul care îţi face cu ochiul.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod