Cand sa mergi in Egipt

Când e bine să mergi în Egipt?

Timp de mii de ani călătorii din jurul lumii au mers în Egipt pentru a vedea piramidele și templele din timpul faraonilor, dar contează foarte mult în ce perioadă a anului ajungi. Aglomerația, vremea, cazarea și bugetul sunt criterii importante de luat în calcul pentru a decide când e bine să mergi în Egipt. Aplică și tu sfaturile specialiștilor.
O călătorie în Egipt te va impresiona și îți va aduce mai aproape simbolurile uneia dintre cele mai importante civilizații ale lumii. Pentru a-ți putea valorifica sejurul pe deplin este important să analizezi cu atenție când e bine să mergi în Egipt. În acest mod vei putea evita aglomerația, căldura excesivă, îți vei rezerva liniștit un tur și vei avea amintiri unice. 

 
Iată când e bine să mergi în Egipt, potrivit www.tripsavvy.com:

 
1. Vremea în Egipt

Pentru foarte multe persoane temperatura este un criteriu decisiv pentru alegerea unei date de sosire în Egipt. Vremea este caldă și sunt zile însorite tot timpul anului, iar la sud de Cairo se înregistrează foarte rar precipitații. Chiar și în locurile unde plouă precum Alexandria și Rafah precipitațiie nu își vor face apariția decât 46 de zile la nivel de an.
Iernile din Egipt sunt blânde, cu temperaturi în jurul valorii de 20°C. În timpul nopții se poate ajunge la 10°C sau chiar mai puțin. Vara temperatura medie este de 35°C, exacerbată de umiditatea intensă.
Trebuie să ții cont că foarte multe atacții turistice din Egipt sunt situate în deșert, unde va fi foarte cald în ciuda apropierii de fluviul Nil. Va fi foarte dificil să realizezi o excursie la 38°C, mai ales dacă vei merge în sudul Egiptului, unde este mai cald decât în Cairo.
Dacă plănuiești să vizitezi Luxor, Aswan, Abu Simbel și Lacul Nasser între lunile mai și octombrie este indicat să eviți căldura de după-amiază, mizând pe excursiile organizate dimineața sau aproape de căderea serii. Din martie până în mai vântul khamsin aduce praf dens și provoacă furtuni de nisip.
În cazul în care obiectivul tău este evitarea căldurii selectează un concediu în intervalul octombrie-aprilie.

 
2. Momentul potrivit pentru o croazieră pe Nil

Intervalul ideal pentru a rezerva o croazieră de vis pe Nil este între octombrie și aprilie. Temperaturile vor fi mai ușor de suportat și vei putea realiza multe excursii. Evită croazierele organizate din iunie până în august pentru că se pot depăși 40°C și te vei adapta foarte greu.

 
3. Când să mergi la Marea Roșie

Din iunie până în septembrie este intervalul potrivit pentru a vizita stațiunile de la Marea Roșie. Chiar dacă este în plin sezon de vară, temperaturile de pe coastă sunt mai reduse decât cele din interiorul Egiptului. Temperatura medie în timpul verii din stațiunea Hurghada este de 28°C, iar apa mării va avea aproximativ 26°C, fiind un răsfăț pentru înot, snorkelling și scufundări.
Ai grijă să-ți rezervi sejurul din timp dacă vei merge în iulie sau august pentru că stațiunile sunt foarte solicitate de turiști, dar și de localnicii care își doresc o pauză de la ritmul intens și căldura din Cairo.

 
4. Când să vizitezi deșertul vestic al Egiptului

Nu este indicat să mergi vara în deșert pentru că temperaturile în destinațiile cele mai populare, de exemplu Oaza Siwa, ajung la cel puțin 40°C. În timpul iernii temperaturile nocturne pot coborî sub limita înghețului, astfel încât cel mai bine este să explorezi această zonă primăvara sau toamna. 
Planifică-ți un sejur în deșertul vestic din februarie până în aprilie sau din septembrie până în noiembrie. Vizitatorii din timpul primăverii nu trebuie să uite de vântul khamsin și riscul de furtuni de nisip.

 
5.
Aglomerația și costurile

Evită grupurile mari de turiști și explorează în voie locurile precum Luxor, Abu Simbel și Piramidele din Giza prin planificarea concediului în alte luni decât decembrie și ianuarie. În aceste două luni va fi foarte greu să observi liniștit toate detaliile atracțiilor, iar cazarea și fiecare tur ghidat vor fi mult mai scumpe. Creează un plan cu un buget redus profitând de discounturile de la finalul fiecărui anotimp sau exact la începutul lunilor de vară.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
19 Martie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod