Cabo da Roca, Portugalia. Cel mai vestic punct al Europei continentale

“Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa … (Acolo unde uscatul se termină şi începe marea …)” - Luís de Camões, Os Lusíadas. Mai scurt şi mai cuprinzător de atât nu cred că ai

“Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa … (Acolo unde uscatul se termină şi începe marea …)” - Luís de Camões, Os Lusíadas. Mai scurt şi mai cuprinzător de atât nu cred că ai putea caracteriza acest loc superb, aflat la trei sferturi de ora de Lisabona.

cabo-da-roca

Ştii ce e interesant? Că în orice ghid al capitalei lusitane te-ai uită, printre poziţiile fruntaşe într-un top 10 al celor mai faine lucruri pe care le poţi face în zona se strecoară Cascais, Cabo da Roca şi Sintra, atracţii aflate în afară oraşului.

A nu se înţelege că Lisabona e urâtă şi că nu ai ce face în ea. Nici pe departe.

În principiu, îţi recomand ca cele 3 puncte să fie văzute într-o singură zi. Pleci din Lisabona spre Cascais/Estoril, apoi o iei de-a lungul oceanului către Cabo da Roca, urmează Sintra şi back to Lisbon, seara.

Cabo da Roca este cel mai vestic punct al Europei continentale. Şi cred că e subînţeles faptul că acolo unde uscatul se întâlneşte cu oceanul, bate şi vântul de zici că te dă jos din picioare.

Este şi motivul pentru care e foarte greu să faci poze nemişcate/netremurate.
Şi un pont pentru când vei merge acolo. O haină mai groasă nu strică deloc. Deşi în Lisabona sau Cascais pot fi 25 de grade, din cauza vântului s-ar putea chiar şi în toiul verii să te simţi la CB că la 8-10 grade.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod