Atractii pentru timp senin

Este adevarat ceea ce se spune despre Londra: ai noroc daca prinzi o zi intreaga fara ploaie. Parca ai primi un cadou. Si e pacat sa nu profiti de timpul frumos, vizitand atractiile in aer liber.
Este adevarat ceea ce se spune despre Londra: ai noroc daca prinzi o zi intreaga fara ploaie. Parca ai primi un cadou. Si e pacat sa nu profiti de timpul frumos, vizitand atractiile in aer liber.

Pentru London Eye, cobori la statia Westminster sau Waterloo. Nu ai nevoie de indicatii in continuare, pentru ca este un obiectiv greu de ratat, la cei 135 de metri inaltime. Se formeaza cozi incredibile, asa ca cel mai bine este sa ajungi devreme, imediat dupa ora deschiderii. Pe Queen's Walk, pana la London Eye, tot felul de mimi incearca sa-ti fure un zambet si o moneda.
O pereche de cantareti stradali cantau "Lambada", iar muzica si aspectul lor m-au facut sa ma simt pentru o secunda in Pantelimon.

Sunt numeroase oferte la biletele pentru London Eye. Ca sa beneficiezi de reduceri, poti lua bilet pentru mai multe obiective turistice si te poti interesa de pachete la biroul de ticketing. Nu ma asteptam la asa masuri de siguranta: pe masura ce parcurgi traseul spre intrarea in capsule, treci de trei controale, iar angajatii se asigura cu detectoare ca in capsulele goale nu a ramas niciun obiect strain.

In fine, odata ajuns in capsula, impreuna cu alti norocosi, te poti bucura de o vedere de 360 de grade asupra Londrei.
Faci un singur circuit, dar roata se misca foarte incet, aproape insesizabil. Cand ajungi in varf, cei 135 de metri iti par mult mai multi. De acolo vezi traseul Tamisei, cladirile din jur, Palatul Parlamentului - probabil cea mai impresionanta cladire a Londrei, Big Ben, desigur, si restul zonei centrale.

Cat inca te mai binecuvanteaza soarele, poti incerca o dupa-amiaza la gradina zoologica. Odata ajuns, incepi cu o plimbare cu barca pe canalul care inconjoara parcul sau direct cu zonele dedicate reptilelor, insectelor, o vizita la habitatul gorilelor sau cel al felinelor mari, care isi faceau, fara exceptie, siesta cand am ajuns.
Leii chiar dormeau tinandu-se in brate, daca pot folosi formula, fara sa para constienti de multimea de vizitatori.

Cateva  terase cu fish and chips, inghetata, waffles si racoritoare au grija sa fii in forma pe parcursul vizitei. Animalele aratau bine ingrijite si esti informat de orele la care sunt hranite. Poti chiar sa adopti animale sau sa fii angajatul gradinii zoologice pentru o zi, avand astfel posibilitatea sa aprofundezi experienta.

La standul cu fluturi era coada, asa ca am apucat sa il vad pe cel al gandacilor. Cele mai mici insecte au habitatul lor, iar o vitrina speciala este dedicata gandacului de bucatarie, rasfatat cu resturi de mancare, vase murdare si ambalaje.


Aici vei putea vedea acvarii cu pesti mai interesante decat cele de la Aquarium-ul londonez, precum si un tunel cu animale nocturne. Acolo am vazut cei mai mari lilieci de pana acum si atatea reptile cat sa nu ma mai plimb niciodata linistita prin iarba.

Foto: Florin Vasilache
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bia pe 23 Aug 2008, 03:20
    super

    ooo daaaa ochiul londrei e cel mai tare!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod