Atenţie la taxa de oraş care se adaugă la preţul de cazare!

Românul are o vorbă – socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Există mai multe oraşe europene unde se plăteşte “city tax” – taxa de oraş. Sunt nişte bănuţi pe

Românul are o vorbă – socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Există mai multe oraşe europene unde se plăteşte “city tax” – taxa de oraş.

Sunt nişte bănuţi pe care trebuie să îi dai în funcţie de rangul hotelului la care stai, sume care se duc la bugetele locale (primării, guverne locale).

Este o taxa “deranjantă” dacă nu ai luat act de ea în prealabil. Termini şederea în oraşul X, iar când plăteşti camera îţi mai sunt trecuţi vreo 20 de euro pe notă de plata, iar bugetul oricum limitat pentru acea “ieşire” suferă o grea lovitură.

Şi unde mai pui că, la final de excursie, portofelul îşi cam dă în majoritatea cazurilor obştescul sfârşit.

Iată câteva dintre taxele de oraş pe care le-am întâlnit eu în vacanţele mele şi pe care le-am centralizat şi de pe alte site-urile de specialitate.

Roma

- 1 euro/persoană/noapte - dacă eşti cazat în camping sau la Bed & Breakfast
- 2 euro/persoană/noapte – hoteluri de 1,2 sau 3 stele
- 3 euro/persoană/noapte - hoteluri de 4 sau 5 stele

Aşadar, o familie de 4 persoane care stă 3 nopţi într-un hotel de 4 stele din Roma va plăti în plus 4*3*3=36 euro, o sumă importantă.

Florenţa şi Veneţia (Italia)

Se plăteşte o taxă de 1 euro/persoană/noapte/per stea de hotel.

Dacă stai 2 nopţi la un hotel de 5 stele plăteşti 2*5=10 euro în plus. Banii sunt folosiţi pentru întreţinerea clădirilor şi obiectivelor turistice.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod