8 greșeli pe care să nu le faci când pleci în vacanță

Din moment ce nu avem concediu în fiecare lună, este apoape imposibil să nu facem greșeli când călătorim. Află care sunt cele mai frecvente greșeli ca să le eviți în următoarea vacanță!
Toată lumea este fascinată de călătorii cât mai dese în care poți să descoperi locuri noi și fascinante. Rămâi cu amintiri frumoase pe care le retrăiești de câte ori privești fotografiile făcute în vacanțe și înveți foarte multe lucruri de la o călătorie la altă, astfel încât îți perfecționezi de fiecare dată planul. 

Se pare că există câteva greșeli pe care mulți turiști le fac frecvent. Fie că le-ai făcut sau nu, este bine să le cunoști și să le eviți în următoarea călătorie. 


1. Te cazezi la periferie ca să economisești bani

Această variantă este perfectă numai în cazul în care închiriezi o mașină. În rest, nu faci nicio economie dacă stai la periferie, dar trebuie să te plimbi zilnic cu mijloacele de transport. În unele orașe, biletele de călătorie cu metroul sau autobuzele sunt deosebit de costisitoare.
În plus, este frumos să fii în mijlocul evenimentelor, să te plimbi seara târziu prin locurile preferate și să nu depinzi de mijloacele de transport. Încearcă să găsești ceva acceptabil în zona mai centrală a orașelor pe care vrei să le vizitezi, în special dacă ai la dispoziție doar câteva zile. 


2. Plătești pentru lucruri pe care poți să le faci gratis

În loc să optezi pentru un tur de grup prin oraș care poate să fie plictisitor și costisitor, mai bine alege un tur gratuit al orașului accesând un site care adună mai multe oferte. Prin intermediul acestui site poți să dai de localnici care cunoscu totul despre orașul lor și sunt dispuși să ghideze grupuri de turiști. couchsurfing.com, workaway.info și campinmygarden.com sunt câteva dintre site-urile pe care merită să le verifici. 


3. Nu acorzi atenție comentariilor făcute de useri

Din comentariile oamenilor care au stat sau au văzut un anumit loc poți să descoperi foarte multe lucruri interesante. Cele mai utile astfel de ste-uri sunt tripadvisor.com, foursquare.com și yelp.com


4. Pui toată casa în bagaj

Ești tentată să pui o mulțime de lucruri în bagaj, cu gândul că poate vei avea nevoie de ele. Însă, la finalul vacanței realizezi cu mai mult de jumătate din ele nici nu ai apucat să le folosești.
Și atunci, nu este inutil să le cari după tine? Construiește câteva outfituri de acasă pe care le poți combina în mai multe feluri, iar acest lucru te scapă de obiceiul de a căra tot dulapul după tine. 


5. Bani sau card? Greșești dacă nu le iei pe amandouă

Este foarte important să ai bani în buzunar, dar și cardul cu tine. În unele situații cum ar fi toaletele publice, cardul nu te poate ajuta prea mult. 


6. Vrei să vezi tot 

O greșeală frecventă este aceea de a încerca să cuprinzi tot și alergi ca să bifezi toate locurile. Însă, făcând acest lucru nu apuci să savurezi pe îndelete călătoria, să admiri și să te bucuri de locurile pe care le vezi. Până la urmă, concediul este și pentru odihnă. Așa că încearcă să vezi locurile dorite, însă nu face o listă interminabilă dacă ai doar 3-4 zile la dispoziție, ci păstrează și timp liber pentru a colinda pe unde vezi cu ochii.
De asemenea, nu este deloc indicat să încerci să vezi două orașe în aceeași zi, pentru că nu vei reuși să înțelegi nimic din ele. Ideal ar fi să petreci măcar două zile într-un oraș ca să ai cât de cât timp să-l străbați și să te bucuri de el.


7. Călătorești în plin sezon

Un oraș plin ochi de turiști nu va fi la fel de atrăgător. În plus, devine foarte obositor și enervant să nu reușești să faci pozele pe care ți le-ai dorit. Astfel că, atunci când planifici următoarea vacanță, încearcă să alegi locurile mai puțin cunoscute și în perioada în care majoritatea turiștilor se întorc acasă. Dacă mergi la Roma toamna târziu, te vei putea bucura de farmecul orașului fără să te împiedici la tot pasul de mulțimi compacte de turiști. 


8. Nu cumperi bilete online

Unele obiective turistice sunt atât de aglomerate încât poți să petreci ore în șir la coadă ca să apuci să ajungi la intrare. Însă, multe dintre ele au o intrare separată pentru cei care și-au cumpărat biletele online.
Astfel că nu mai pierzi timpul stând la cozi!

1 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod