5 festivaluri culinare din Toscana pe care să nu le ratezi

Cred că nu este o perioadă mai bună în care să vizitezi regiunea Toscana, decât toamna. Frunzele se colorează în mai multe tonuri decât poate afişa ecranul unui smartphone de ultimă

Cred că nu este o perioadă mai bună în care să vizitezi regiunea Toscana, decât toamna. Frunzele se colorează în mai multe tonuri decât poate afişa ecranul unui smartphone de ultimă generaţie, strugurii copţi iau calea vinăriilor din zonă pentru a da naştere unora dintre cele mai elegante vinuri din lume, iar parmezanul şi prosciutto-ul se găsesc la fiecare colţ de stradă. În concluzie, un peisaj aproape ireal.

Toamna este timpul multor festivaluri culinare în Toscana.

Am făcut pentru tine o listă a celor care mă interesează cel mai mult şi la care s-ar putea să dăm nas în nas dacă te hotărăşti să mergi să le vezi.

1. Festivalul ciupercilor (funghi porcini) şi al castanelor din Vivo d’Orcia. Se desfăşoară în al doilea şi al treilea week-end din luna octombrie. Vedeta festivalului este ciuperca “funghi porcini” – hribul românesc. Se găteşte orice, hribi să conţină: tocăniţă de hribi, mămăligă cu hribi, hribi fripţi, etc.

Se pot cumpăra de la comercianţii locali ciuperci crude, uscate, dulceaţă de castane, piure de castane, câte şi mai câte.

2. Montalcino Sagra del Tordo – Sărbătoarea sturzilor. Da, este vorba despre sturzul – pasăre, nu cântăreţul. Festivalul se desfăşoară în ultimul weekend din octombrie (29-30 octombrie 2013) şi celebrează finalul sezonului de vânătoare. Are loc o paradă a costumelor medievale, concursuri de tras cu arcul şi un ospăţ pe cinste în vestitul Castel Montalcino.

Pe lângă aceste păsări gătite, nu rata nici în ruptul capului vinul Brunello di Montalcino, poate cel mai cunoscut vin roşu al Italiei. Mâncărurile sunt preparate de gospodinele din Montalcino.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod