5 destinaţii convenabile pentru vacanţa la schi

Vacanţa de iarnă se apropie cu paşi repezi, chiar dacă vremea de afară încă ne face să credem că suntem în toiul toamnei
Vacanţa de iarnă se apropie cu paşi repezi, chiar dacă vremea de afară încă ne face să credem că suntem în toiul toamnei. Dacă eşti pasionată de schi şi vrei să-ţi petreci vacanţa de sărbători pe pârtie, avem pentru tine câteva recomandări geniale, numai bune de încercat anul acesta, mai ales că sunt destul de convenabile.

Austria, Italia, Franţa şi Elveţia sunt unele dintre cele mai scumpe destinaţii pentru iubitorii de schi, dar în acelaşi timp sunt unele dintre cele mai căutate în fiecare iarnă. Din fericire, nu trebuie să-ţi faci gaură în buget dacă vrei să schiezi bine în aceste ţări.
Tot ce trebuie să faci este să te fereşti de staţiunile de top, unde preţurile de cazare şi cele de pe pârtii sunt foarte mari.

În schimb, te poţi orienta către staţiuni mai mici sau mai puţin promovate. Şi aici se schiază foarte bine, este mai puţină aglomeraţie, iar preţurile sunt ceva mai convenabile.

1. Soll, Austria

Localitatea Soll din Austria este o destinaţie perfectă pentru vacanţa la schi. Nu este la fel de promovată precum Kitzbuhel, Innsbruck sau St Anton, dar are foarte mult de oferit, fie că eşti începătoare, fie că ai ceva mai multă experienţă în schiat. În plus, preţurile sunt mai mici, iar atmosfera la fel de plăcută ca în marile staţiuni austriece.

2.
Montgenevre, Franţa


O altă destinaţie convenabilă pentru vacanţa la schi este Montgenevre din sudul Franţei. Staţiunea dispune de 65 de km de pârtie, dar se află foarte aproape de Via Lattea, staţiune cu 400 de km de pârtie. Aici, hotelurile şi vilele practică preţuri mai mici decât în marile staţiuni, iar locul este perfect dacă vrei o vacanţă de iarnă liniştită.

3. La Tzoumaz, Elveţia

Şi în Elveţia poţi găsi destinaţii convenabile pentru vacanţa la schi, cum ar fi La Tzoumaz. Staţiunea face parte din zona de schi Quatre Valles şi are acces la peste 400 de km de pârtie. Lift passul pe care ţi-l achiziţionezi aici îţi permite să schiezi şi în alte staţiuni din zonă, cum ar fi Evolene, Bruson sau Thyon les Collons.

4.
Livigno, Italia


Departe de zarva din marile staţiuni de schi din Italia, Livigno îşi aşteaptă vizitatorii cu zeci de kilometri de partie. Situată nu foarte departe de staţiunea St Moritz, Livigno este un mic paradis pentru iubitorii de schi care vor să se distreze fără să-şi cheltuiască toate economiile. Pârtiile largi şi bine îngrijite, magazinele numai bune pentru o sesiune de shopping apres-ski şi cabanele amenajate în stil rustic sunt doar câteva dintre avantajele acestei staţiuni cochete şi convenabile.

5. Bansko, Bulgaria

Bulgaria poate fi o alegere potrivită pentru petrecerea vacanţei la schi, mai ales dacă ai analizat ofertele pentru destinaţiile anterioare şi nu ai găsit nimic avantajos.
Bansko este una dintre cele mai mari staţiuni de schi din Bulgaria şi este situată la aproximativ 160 km la sud de Sofia. În ultimii ani, staţiunea a fost modernizată, mulţi străini alegând să-ţi petreacă vacanţa aici, atât datorită condiţiilor bune de schiat, cât şi preţurilor mici de cazare.
16 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod