5 atracţii turistice care-ţi dau fiori

Unele locuri sunt atât de sinistre încât îţi dau fiori numai când le vezi în fotografii. Poate că nu ai auzit încă de ele, însă cu siguranţă le vei reţine după ce le vezi în poze!
Unele atracţii turistice au devenit faimoase tocmai pentru caracterul lor sinistru şi adună în fiecare an foarte mulţi amatori de senzaţii tari. Poate că fotografiile nu sunt atât de elocvente, însă chiar şi uitându-te puţin la aceste locuri poţi să spui că îţi dai câţiva fiori pe spate.


Iată cinci atracţii turistice care-ţi dau fiori:



1. Dealul Crucilor din Lituania (foto sus)

Aminteşte de un cimitir vechi, însă rolul lui este altul. Potrivit legendei, oamenii care lasă acolo o cruce îşi pun o dorinţă care le va fi îndeplinită.
Tot legenda spune că primul om care a lăsat acolo o cruce avea o fiică foarte bolnavă, care s-a vindecat la scurtă vreme după gestul tatălui său, scrie BrightSide. Şi aşa au tot început să se adune crucile pe acest deal.


2. Templul Alb din Chiang Rai, Thailanda


Este de un alb imaculat, într-un stil arhitectural budhist şi hindus şi conferă o senzaţie de seninătate, însă anumite detalii care întruchipează Raiul şi Iadul, cu acele mâni ridicate care vine spre tine sunt de-a dreptul terifiante.


3. Osuarul din Sedlec, Cehia


La mai puţin de 80 de kilometri de Praga se ascunde acest loc care arată înfricoşător şi fermecător în acelaşi timp. Este o capelă aflată sub Biserica Tuturor Sfinţilor din Sedlec conține scheletele a 40.000 - 70.000 de oameni care decorează interiorul.

4. Insula Păpuşilor din Mexic


"Insula Păpuşilor" este unul dintre cele mai misterioase locuri din lume. În 1950, Julián Santana Barrera s-a izolat de lume pe această insulă, a colecţionat peste 1000 de păpuşi pe care le-a atârnat în diverse locuri în memoria unei fetiţe care s-ar fi înecat în vecinătatea acestui loc. Se pare că la rândul său, bărbatul a murit în circumstanţe dubioase chiar pe insulă în anul 2001.

5. "Pădurea sinucigaşilor" din Japonia


Pădurea Aokigahara de pe insula Honshu (Japonia), cunoscută şi ca "pădurea sinucigaşilor", ascunde legende de groază legate de spiritele malefice care bântuie acest loc. Este considerată locul cel mai blestemat din Japonia.

A căpătat statutul de a doua locaţie preferată de sinucigaşi, după Podul Golden Gate din San Francisco. Se spune că în fiecare an, aproape 400 de japonezi își pun capăt zilelor în această pădure.  

26 Iulie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod