4 sfaturi pentru o excursie de o zi cu bicicleta

Dacă te pasionează ciclismul şi ai decis să îţi achiziţionezi o bicicletă, cu siguranţă te-ai gândit deja la cum va fi prima ta excursie de o zi.
Înainte de a-ţi face planurile pentru traseu si bagajul, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre plimbările lungi cu bicicleta.

Ţine cont de aceste sfaturi şi vei avea parte de o experienţă minunată în prima ta excursie de o zi cu bicicleta:

1. Planifică-ţi traseul

Ştii deja care este destinaţia? Trebuie să alegi cea mai bună variantă de drum, în funcţie de abilităţile tale, de pregătirea ta fizică şi de caracteristicile bicicletei tale. Dacă eşti posesoarea unui mountain bike, nu vei avea nicio restricţie privind alegerea unui traseu montan, însă un alt tip de bicicletă poate fi mai puţin potrivit pentru astfel de drumuri.

2.
Echipează-te corespunzător


Ai nevoie de haine impermeabile şi termorezistente în care să nu transpiri şi care să nu se murdărească foarte uşor. Nu te poţi baza pe prognoza meteo şi nici pe faptul că nu vei avea parte de mici incidente, aşa că alege-ţi echipamentul într-o culoare mai închisă. Totuşi, ar trebui să ţii cont şi de siguranţă, aşa că ai grijă ca ţinuta ta să aibă şi elemente reflectorizante, mai ales dacă urmează să călătoreşti pe drumurile publice.

Încălţările sunt şi ele foarte importante pentru excursia ta de o zi cu bicicleta. Apelează la ajutorul unui specialist pentru a ţi le achiziţiona pe cele mai potrivite pentru traseul pe care urmează să îl faci.

3.
Planifică-ţi mesele


Ar trebui să te gândeşti dinainte dacă este nevoie să îţi iei pachet la tine sau dacă poţi cumpăra mâncare de undeva de pe traseu. În cazul în care optezi pentru varianta de a-ţi achiziţiona alimentele de pe traseu, interesează-te dinainte ce posibilităţi ai.

În cazul în care alegi să îţi iei mâncare la pachet, alege alimente neperisabile care pot rezista şi la temperaturi mai crescute. Poţi opta chiar si pentru conserve, acestea sunt compacte şi uşor de transportat, astfel că poţi economisi spaţiu în bagaj. Dacă vrei să îţi pregăteşti sendvişuri, împachetează-le cât mai bine în folie de aluminiu sau într-o caserolă termoizolantă.

Indiferent ce variantă vei alege, asigură-te că există locuri în care poţi poposi în siguranţă pentru a lua masa.
Efortul pe care îl vei depune va trebui să fie compensat de un aport generos de nutrienţi.

4. Fă-ti bagajul cât mai compact

Nu vei avea nevoie de laptop sau de prea multe haine pentru o singură zi, aşa că ar trebui să te limitezi la strictul necesar în privinţa bagajului. În afara alimentelor, în cazul în care decizi să ţi le iei de acasă, nu ar trebui să ai prea multe lucruri în bagaj.

Ia-ţi o mini trusă de scule la tine, pentru eventualitatea în care vei avea probleme cu bicicleta. O şurubelniţă, o cheie franceză care să se potrivească piuliţelor bicicletei tale şi o pompă compactă sunt suficiente. Nu uita nici de banda adezivă, aceasta ţi-ar putea fi de mare folos.

Dacă ai un încărcător portabil pentru telefon, nu strică nici el.
De asemenea, un GPS sau o hartă sunt binevenite, mai ales dacă nu eşti familiarizaztă cu traseul. Şi bineînţeles, nu uita de hidratare: ia-ti cel puţin 1,5 l de apă la tine pentru această excursie. Portofelul, ochelarii de soare şi o mini trusă medicală cu alcool, rivanol, comprese sterile şi analgezice sunt de asemenea binevenite.
3 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod