2 plaje ultraexotice din nordul Sardiniei - La Pelosa şi Le Saline

Pliantele şi cataloagele glossy sunt o binefacere pentru turism. Omul ia revista, o răsfoieşte, vede câteva poze făcute de un profesionist, editate şi raseditate şi gataaaa! Ar face moarte de om ca să ajungă în locul respectiv în vacanţa de vară.
Numai că nu ia în calcul că el pe plajă nu are priveliştea din elicopter, că un obiectiv wide (care “lărgeşte” perspectiva) îţi scoate un petic de nisip de zici că are dimensiunea unui teren de fotbal, că apa şi-a căpătat în Photoshop azuriul îmbietor din fotografie, s.a.m.d. 

Am făcut această introducere pentru a înţelege că locurile pe care le vei vedea în acest articol arată exact la fel şi în realitate. Nu am intervenit sub nicio formă asupra fotografiilor, cu excepţia luminozităţii pozelor, de care nu îmi puteam da seama foarte uşor pe ecranul aparatului foto, la faţa locului, deoarece era foarte puternică lumina solară. 

Aşadar şi prin urmare, la trei sferturi de oră de mers cu maşina de Alghero, în zona de nord-vest a Sardiniei, este zona/comuna Stintino, care se laudă cu două dintre cele mai fotogenice plaje de pe insulă.
Spiaggia della Pelosa (spiaggia înseamnă plajă în limba italiană) este vedeta zonei, iar Spiaggia delle Saline este plaja pe care merg cei care nu vor să stea cearşaf lângă cearşaf pe La Pelosa. 

La Pelosa este genul de plajă pe care o vezi în pliante. Nisip fin, deschis la culoare, apă azurie şi, pe ici pe colo, câte o pată de culoare mai închisă pe fundul mării, ca să nu fie monoton peisajul. Bătălia pe suprafaţa redusă a plajei este straşnică. În capătul insulei, pe o mică insulă, este Torre della Pelosa, rămăşiţele unui turn de observaţie, datând din evul mediu, care a făcut parte dintr-un sistem fortificat mai amplu.


Plaja se pretează pentru toate tipurile de turişti. Dacă ai copii, e o alegere bună pentru că intrarea în apă este foarte lină şi trebuie să mergi ceva în larg ca să se mai adâncească apa. Şezlonguri nu sunt peste tot, decât în anumite zone. Două şezlonguri şi o umbrelă costă între 16 şi 24 de euro pe zi, în funcţie de sezon şi de cât de apropiate sunt de apă.

Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod