11 destinații pe care să nu le ratezi într-un road trip prin Irlanda

Dacă vei să-ți creezi o vacanță de vis cu un road trip nordul Irlandei este locația ideală,unde poți parcurge un traseu de aproape 320km. De la Belfast până la Londonderry (Derry) te vor întâmpina castele, peisaje minunate, distilerii de whisky, plaje cu nisip fin și locații sub protecția UNESCO.
Punctul de plecare va fi închirierea unei mașini de la o agenție specializată pentru a putea conduce în voie pe traseul plind de inspirație. Înainte să pornești în road trip nu uita să verifici dacă mașina are asigurare pentru a elimina orice sursă de stres în vacanța care tocmai începe.

 
Iată ce locații nu trebuie să ratezi în acest road trip:

 
1. Belfast

Aventura ta va începe (sau se va încheia) în acest oraș plin de viață. Este locul ideal pentru o pauză scurtă pentru că vei găsi restaurante excelente, atracții culturale, locații interesante pentru shopping și o viață de noapte cu multe petreceri. Muzeul Ulster, Castelul Belfast și Închisoarea Crumlin Road sunt numai câteva dintre atracțiile turistice pe care trebuie să le vizitezi.

 
2. Castelul Carrickfergus

După ce pleci din Belfast vei descoperi pe drum unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din Irlanda. Este vorba despre castelul medieval Carrickfergus, construit în 1177 de către John DeCourcy.
Clădirea a fost utilizată în scopuri militare până în anul 1928.

 
3. Stâncile Gobbins

Acest loc te va entuziasma cu o priveliște minunată, care a încântat turiștii încă din secolul al XX-lea. Localizate pe Insula Islandmagee, stâncile Gobbins au trecut printr-un proces de transformare care le-a făcut mult mai populare în secolul al XXI-lea prin oferirea unui acces mai rapid spre coasta Antrim.

 
4. Parcul Carnfunnock

Este locul ideal pentru o zi de distracție cu toată familia. Parcul conține o gamă variată de atracții și este amplasat într-un decor feeric datorită apropierii de coasta Antrim. Există un circuit de golf care durează 9 ore, o grădină împrejmuită, o zonă de aventuri, o caravană, Labirintul de Gard Viu din Irlanda de Nord, un restaurant și diferite trasee pentru drumeții și aventuri.

 
5. Vulcanul Slemish

Cu un profil impresionant care se ridică deasupra câmpiei din jurul lui, Vulcanul Slemish și-a fascinat dintotdeauna vizitatorii. Este faimos pentru că Sf.
Patrick a crescut oi timp de 6 ani în această zonă după ce a fost capturat și adus în Irlanda.

 
6. Castelul Glenarm și grădina din jurul lui

Este casa ancestrală a conților de Antrim, cu o grădină împrejmuită care te va uimi prin frumusețea detaliilor. De asemenea, poți intra în atmosfera istorică prin vizitarea camerei speciale pentru servirea ceaiului din secolul al XIX-lea.

 
7. Văile din Antrim

Merită să-ți rezervi timp pentru a vedea toate cele nouă văi din Antrim, dintre care Glencloy, Glentaisie și Glenballeymon sunt cele mai apreciate. Nu rata nici Parcul Forestier Glenariff, cu multe trasee de escaladat și cascade feerice.

 
8. Cushendun

Orașul de coastă Cushendun se află la baza văii Glendun, una dintre cele nouă văi din Antrim. Zona a fost conservată pentru a se păstra stilul satului creat de renumitul arhitect Clough Williams-Ellis.

 
9. Torr Head

Abate-te puțin de la drumul de coastă și vizitează acest promontoriu stâncos, care este cel mai apropiat punct de Scoția, situat la o distanță de aproximativ 21 km. Va fi un drum îngust, cu multe curbe, care îți va oferi o priveliște deosebită spre Fair Head, Insula Rathlin, coasta Antrim și coasta Scoției.

 
10. Mănăstirea Boinarygy

Oprește-te și la ruinele acestei mănăstiri, care se află lângă orașul Ballycastle. A fost fondată în anul 1.500 de ordinul călugărilor franciscani.

 
11. Dark Hedges (Gardul Viu Întunecat)

Este o alee de fagi intercalați care au fost plantați de familia Stuart în secolul al XVIII-lea pentru a impresiona vizitatorii care se apropiau de casa în stil georgian. Farmecul acestei alei persistă și în prezent, fiind unul dintre cele mai populare locuri pentru fotografii și selfie-uri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
6 August 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod