Asta viaţă! Un cuplu de aventurieri a vândut tot şi se plimbă cu iahtul

Charlie Smith (29 de ani) şi logodnicul ei cu un nume predestinat, Captain (34 de ani), şi-au vândut casa şi au renunţat la slujbe pentru a trăi liberi.

Uneori, e uşor să visezi, să-ţi imaginezi tot felul de lucruri, să-ţi doreşti ceva. Dar partea cea mai grea, în care trebuie să strângi din dinţi din prima zi în care s-a născut acel vis şi să-ţi urmezi planul fără abatere, riscând enorm, anihilează orice tentativă de a face primul pas, apoi pe-al doilea, apoi pe următorii spre marea provocare. Acolo renunţăm toţi. Doar câţiva reuşesc, iar aceştia sunt cei care au izbutit să-şi păstreze nestinsă scânteia răzvrătirii împotriva a ceea ce erau şi făceau înainte.

Înainte de vis. Înainte de impulsul de a dori altceva. Pentru unii, visul e mai puternic decât orice teamă de schimbare.

Prea mulţi oameni aşteaptă momentul pensionării pentru retragere şi pentru a pleca pe mare. Noi vedem altfel asta: Nu există recompensă fără puţin riscCharlie Smith
Aşa a început povestea unui cuplu britanic. Ea, Charlie Smith, are 29 de ani. Logodnicul său, care se prezintă simplu, Captain, reporterilor de la Daily Mail simplu, are 34 de ani. Doi tineri obişnuiţi care se pregăteau pentru o viaţă obişnuită - urmau să se căsătorească, să-şi ia o casă, să aibă copii - au decis să trăiască altfel, făcând ceea ce le place.


Charlie şi Captain au renunţat să mai participe la "rat race" ("cursa şoarecilor"), cum inspirat denumeşte cotidianul britanic existenţa modernă, cu goana necontenită după un salariu mai bun, o casă mai mare, o maşină mai tare, cu plata ratelor şi a facturilor. Au renunţat la slujbele lor, au vândut tot ce aveau, inclusiv casa, au luat şi banii pe care-i agonisiseră pentru nuntă pentru a călători în jurul lumii cu un vas, deşi n-au trăit niciodată până atunci pe o ambarcaţiune şi nu aveau experienţă în navigaţie.
Dorinţa lor de a trăi liberi a fost mai puternică decât temerile care începeau cu "dar dacă...".

Au cumpărat un velier, iar în luna mai anul acesta au ridicat ancora, lăsând în urmă căminul lor din Jersey, din Insulele Canalului, iar până acum au călătorit în Mediterana, unde au văzut Franţa, Spania, Italia, preucm şi insulele Elba, Corsica, Sardinia şi Baleare.

De la paradisiacele insule Maddalena, din Sardinia, la impunătoarele "fiorduri" Calanques, din Franţa, cei doi aventurieri au avut parte de cele mai frumoase experienţe nautice.
Într-o zi obişnuită, au timp berechet să-şi facă toate tabieturile - să se bronzeze în hamac pe puntea vasului, să citească o carte, să asculte muzică, să ancoreze şi să vină pe ţărm pentru a explora noi oraşe şi pentru a-şi cumpăra alimente proaspete, să vâslească şi să moţăie fără griji.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod