Asigurarea locuinţei - o soluţie pentru fiecare

Ştiai că din acest an, fiecare proprietar este nevoit să îşi asigure locuinţa printr-o asigurare obligatorie a locuinţei PAD? Mai jos ai câteva informaţii care îţi vor fi de folos înainte să închei această asigurare. PAD reprezintă asigurarea obligatorie a locuinţei.

Ştiai că din acest an, fiecare proprietar este nevoit să îşi asigure locuinţa printr-o asigurare obligatorie a locuinţei PAD? Mai jos ai câteva informaţii care îţi vor fi de folos înainte să închei această asigurare. PAD reprezintă asigurarea obligatorie a locuinţei.

 

Cine trebuie să încheie o asigurare obligatorie a locuinţei?
Orice persoană fizică sau juridică care deţine în proprietate o construcţie cu destinaţie de locuinţă, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

 

 

 

 

 

 

Cât costă asigurarea obligatorie a locuinţei?


Locuinţele se împart în două categorii:

  • locuinţe de tip A: construcţia cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic.
    Acest tip se va asigura la o sumă de 20 000 euro, rezultând o primă de asigurare de 20 euro/an*.
  • locuinţe de tip B: construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic. Acest tip se va asigura la o sumă asigurată de 10 000 euro, rezultând o primă de asigurare de 10 euro/an*.

* Prima de asigurare se achită integral la încheierea asigurării.

Ce riscuri acoperă asigurarea obligatorie a locuinţei?

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei acoperă trei riscuri: cutremure, alunecări de teren şi inundaţii.

Pentru acoperirea unor riscuri precum: incendiul, explozia, vandalismul, inundaţiile de la vecini, viitura şi altele, este necesară o poliţă facultativă, încheiată în plus faţă de cea obligatorie.

Cu ce sumă vei fi despăgubit(ă)?
În cazul producerii unui eveniment asigurat (cutremur, alunecare de teren sau inundaţie) vei fi despăgubit cu valoarea reparaţiei în limita sumei asigurate, şi anume:

  • 20 000 de euro în cazul locuinţelor de tip A
  • 10 000 de euro în cazul locuinţelor de tip B

Pentru o protecţie completă îţi recomandăm şi o asigurare facultativă.

Groupama Asigurări îţi oferă pachetul format din Asigurarea obligatorie  + Asigurarea facultativă cu extra acoperiri.  Astfel, vei fi protejat atât împotriva dezastrelor naturale, cât şi împotriva celorlalte riscuri care îţi ameninţă locuinţa.

Îţi propunem 3 variante de acoperiri:
Asigurarea obligatorie a locuinţei  (PAD)

 

+ Varianta ECO  – esenţialul la un preţ bun
+ Varianta MEDIUM  – nivel extins de acoperire
+ Varianta PREMIUM –  varianta completă a protecţiei bunurilor şi a vieţii private

Vrei să vezi diferenţa între asigurarea obligatorie şi cea facultativă , aşa cum ne-am imaginat-o noi? Am ilustrat-o pentru tine într-un mini-internet.

Explorează-l şi poţi câştiga o excursie la Madurodam, orăşelul în miniatură al Olandei. Succes!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • asa pe 26 Nov 2010, 09:48
    hm! asigurari?

    Vine cutremurul cel mare ,cade blocul si asigurarile ce fac? Imi da casa imediat,imi ridica o noua locuinta,ma cazeaza undeva pana o face pe cea noua, concret ce fac? Fatucile astea de la asigurari ranjesc,ridica din umeri si iti mai recomanda inca o asigurare chiar daca ii spui ca ai(asta am patit la asigurarea masinii,nu vroiau sa asigure masina fara casa)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod