Arta liniuţelor: Cele mai neobişnuite coduri de bare pe care le-ai văzut

Aproape nimic nu se mai vinde în prezent fără codul de bare care a transformat comerţul. Uneori, aceste linii simple capătă forme neobişnuite.
Din 1952, când primul model de cod de bare a început să fie folosit ca model general de identificare a produselor, acest sistem simplu şi foarte eficient ne-a ajutat permanent să economisim bani şi timp.

Introduse în comerţ după 1966, codurile sunt folosite acum în mai multe domenii, îndeosebi industriale. Astăzi sunt prezente peste tot, pe aproape orice produs industrial, de la cele mai simple mărfuri până la cele mai complexe şi scumpe, de la o sticlă de apă până la cel mai nou model de televizor sau computer.

Un cod de date are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb.
În general, fiecare cifră sau literă se reprezintă printr-o anumită combinație de 1 sau mai multe bare.

Există mai multe formate (sisteme) de coduri de bare, acestea fiind citite și decodate cu ajutorul unor scanere speciale care măsoară reflexia luminii, interpretează codurile drept cifre și litere și trimit acestea unui calculator sau altui dispozitiv de gestionare a datelor. Scanerele actuale recunosc mai multe formate.

Probabil cele mai neobişnuite formate de coduri sunt cele care au forme creative.
Fără a-şi pierde rolul funcţional, aceste coduri se transformă în diverse desene şi figuri, spre surpriza cumpărătorilor care le observă pe ambalajele diverselor produse. Producătorii cu imaginaţie folosesc acest mod ingenios de a tipări coduri de bare artistice pentru a consolida imaginea brandului printr-o reclamă neconvenţională şi pentru a fideliza consumatorii care nu se mai despart de ambalajul respectiv.

Iată cele mai neobişnuite coduri de bare, întâlnite de oameni din toată lumea, prezentate de Bored Panda!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod