Arată spectaculos! Îți vine să crezi că porumbul curcubeu este natural?

Știai că există porumbul curcubeu? Ba, mai mult, că este complet natural și nu este modificat genetic așa cum ai fi tentată să crezi.
Această nouă varietate de porumb a fost dezvoltată de către un fermier din Oklahoma. Carl Baines a ajuns la acest rezultat după o muncă de aproape 15 ani, timp în care a încrucișat diverse soiuri de porumb. 

Rezultatul final a fost obținut din încrucișarea soiurilor Pawnee și Osage, iar culoarea poate varia de albastru până la roz sau chiar mai multe culori pe același cocean. Trebuie să știi că pigmentul de culoare este prezent doar pe suprafața exterioară a boabelor, așa că, dacă vei face floricele, acestea vor ieși tot albe.

Cu toate acestea, moda lansată de fermierul american prinde tot mai mult teren, astfel că plantații de porumb curcubeu pot fi găsite din Africa (Kenya), până în America Centrală și de Sud (Mexic).
Nu te gândi că este un lucru excentric, deoarece oamenii au încercat să schimbe în mod natural culoarea legumelor încă de la începutul agriculturii moderne. Știai că, la origine morcovul era de fapt galben sau mov deschis?

Care este morala poveștii? Deși uneori pare că fructele și legumele sunt modificate genetic, natura găsește o metodă de a le face să arate și mai interesant, cu ajutorul încrucișărilor.

6 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod