Andrei Crăciun: Jennifer Lopez, 800.000 de dolari ca să cânte la o nuntă în India

Petrecerea a costat, cu totul, peste douăzeci de milioane de euro și a durat ca în povești (poveștile proaste), au fost peste șapte sute de invitați la palat

Omul este o specie fundamental greșită, un amestec de nebunie și imbecilitate. Este o concluzie justă, care se trage și în filmul “Sarea pământului”, cel mai bun dintre cele care se pot vedea în prezent în cinematografele din țara noastră (în străinătate s-a văzut deja).

Este un documentar despre călătoria prin viață a fotografului Sebastiao Salgado, un om complet, despre care vom mai avea, poate, prilejul să scriem.

Cert este că fotograful acesta a văzut și el toate câte sunt pe lume, a fotografiat războaie și refugiați și foametea și genocidul și tot ce ne-a adus ultima jumătate de secol (un rezumat exact al istoriei dintotdeauna). Și la sfârșit, scârbit, n-a mai fotografiat oameni, ci natură, natură pur și simplu, natură primordială, natură tulburătoare ca orice Geneză.
Și Sebastiao Salgado a mai plantat și milioane (da, milioane!) de copaci și a repopulat pământul copilăriei sale braziliene cu o pădure tropicală.
Și chiar în timp ce aceste minuni adevărate se petrec în viață și într-un film de cinema, ne vine știrea că în India, pentru mai puțin de o oră de lăutărie, Jennifer Lopez a primit 800.000 de euro, se știe!, de la fiul lui Gopichand Hinduja. Exact. Un mare magnat indian. Păi, pentru cine a muncit el toată viața lui, dacă nu să facă plăcerea la copii, vorba aia?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod