Aici locuiește un hobbit: Casa pe care și-a construit-o un fan al trilogiei „Stăpânul inelelor“

Un fan al celebrei serii cinematografice a construit timp de șase ani o casă ca-n povești.
Inițial, ar fi trebuit să fie o cabană cochetă, ridicată ca un omagiu pentru trilogia bazată pe cărțile lui JRR Tolkien. Dar fiind inginer în construcții, Jim Costigan n-a rezistat tentației de a dezvolta proiectul și a ajuns să transforme proiectul inițial, rezultatul fiind o casă eficientă energetic, prietenoasă cu mediul și care ar putea oricând să găzduiască scene filmate pentru celebra trilogie "Stăpânul inelelor"

I-au luat șase ani lui Costigan, care în timpul liber și-a tot făcut de lucru cu acest proiect personal, inspirat de pasiunea lui pentru hobbiți, și în cele din urmă, și-a atins obiectivul.
Căsuța de hobbit ridicată în mica localitate Pawling, New York, Statele Unite, poate fi o atracție locală.

Locuința are aceleași culori luminoase, ferestre și uși rotunjite precum locuința simpaticului Frodo, dar dispune și de o bucătărie complet echipată, două dormitoare și două băi, relatează agenția Ferrari.
Exteriorul a păstrat forma turtită și întinsă a caselor din filmul regizat de Peter Jackson, iar clădirea a fost concepută să fie durabilă și ușor de întreținut, creatorul ei asigurându-se că se va menține în condiții bune timp de mai multe decenii.


Costigan a construit casa pe un teren pe care l-a cumpărat. "După ce am văzut filmele, m-am gândit că cineva o fi construit deja o casă Hobbit. Am căutat pe internet și nu am găsit nimic, așa că am început-o pe a mea", a explicat el.

Inginerul susține că locuința este atât de bine izolată termic, încât poate fi încălzită cu un simplu uscător de păr. Acoperișul verde este proiectat să susțină o sarcină de 1.140 kilograme pe metru pătrat, fiind aproape indestructibil, relatează agenția citată.
"Dacă un copac cade pe acest acoperiș, nu va păți nimic. Această casă combină dotările avantajele casei geo-termale și ale celei pasive cu elementele compozite și cu învelișul din lemn", a explicat creatorul casei. "Aș vrea să le mulțumesc soției și copilor pentru că m-au inspirat și m-au susținut în timp ce mi-am luat această sarcină", a mai spus el.

Marea speranță a lui Costigan este că va reuși să vândă casa unui proprietar cu o personalitate apropiată de a sa.
"În toată lumea, există doar câteva persoane interesate de o casă Hobbit. Știm că cel care o va cumpăra trebuie să fie o persoană specială", a spus Jim Costigan.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod