Ai văzut aurora australă? Culorile sunt incredibile! - VIDEO

Cu siguranţă ai văzut multe imagini fermecătoare cu aurora boreală. Un fenomen asemănător poate fi admirat la Antipozi, iar culorile cerului sunt la fel de captivante.

Fenomenul aurorei te duce cu gândul la Luminile Nordului, pe care toată lumea le admiră. De data asta, un fotograf amator le-a surprins în cealaltă parte a globului. Culorile incredibile luminează cerul Australiei, iar Philip Dubbin le-a surprins în imagini spectaculoase.

Dubbin, în vârstă de 53 de ani, lucrează în IT ziua, dar noaptea se transformă într-un fotograf pasionat. Într-o expediţie pe Mushroom Reef, el a surprins aurora deasupra peninsulei Mornington Peninsula, situată la distanţă de o oră de mers cu maşina de Melbourne.

"Să priveşti aurora este ceva care te relaxează şi te inspiră. În special într-o noapte calmă şi senină - mă temeam că nu voi prinde culorile strălucitoare decât dacă va fi vreo furtună mare". Dar Dubbin a avut noroc, ba chiar a prins şi o stea strălucitoare în background, scrie Daily Mail.

Acest fenomen vizual foarte spectaculos este versiunea sudică a Luminilor Nordului şi are loc atunci când particulele încărcate electric, electronii şi protonii, din câmpul magnetic al Terrei intră în coliziune cu atomii neutri din statul superior al atmosferei.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod