A scăpat de anorexie cu ajutorul Instagram. Totul a pornit de la o poză

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Iunie 2016

sl?bit
Tânăra şi-a revenit după mai mulţi ani în care a luptat cu anorexia


Când familia a început să-şi facă griji pentru ea şi a insitat să o cântărească, Silvia şi-a ascuns greutăţi în chiloţi pentru a împiedica descoperirea adevărului, relatează cotidianul britanic.

"Am pierdut legătura cu lumea - eram doar eu şi monstrul care stătea pe umărul meu, înfometându-mă. Vroiam să dispar din această lume, iar corpul meu trăda aceste gânduri - trupul meu era gol, mi-am pierdut formele şi forma, eram numai piele şi os", a povestit fata.

Dar într-o zi totul s-a schimbat. Silvia a văzut pe Instagram pozele unei fete care arăta bine. "Instagram mi-a salvat viaţa, m-a făcut să văd povestea adevărată despre care doctorii îmi vorbeau. Aveam nevoie de o dovadă şi Instagram mi-a oferit-o", a explicat ea. "Ceva s-a schimbat atunci, am început să mă gândesc că aş putea fi şi eu ca fata aceea", a mai spus Silvia.

Ea a vorbit cu terapeutul şi l-a întrebat dacă poate să facă exerciţii, însă medicul i-a interzis, întrucât corpul ei abia mai avea resurse pentru a rezista într-un regim minim de efort. "Credea că pot să fac doar alergare uşoară pe bandă", a spus ea.

Cu ajutorul fratelui său, Silvia a început să se antreneze şi să ia în greutate. A fost ca un restart pentru organismul ei slăbit şi malnutrit: a început să se simtă din ce în ce mai bine, a luat în greutate şi a devenit mai puternică.

Silvia, care va începe în septembrie un master în marketing alimentar şi în strategii de afaceri, a dezvăluit că i-a luat câţiva ani până când s-a vindecat de anorexie. "N-a fost uşor. Nu este ceva ce decizi şi gata, se întâmplă ceva magic. Am căzut de mai multe ori, am mai revenit la vechile obiceiuri şi uneori am crezut că nu voi reuşi", a mărturisit ea.

"Anorexia mi-a schimbat complet viaţa în rău, dar eu am luat-o ca pe o nevoie de a-mi schimba viaţa în bine"
, a spus tânăra.

După ce şi-a revenit, Silvia a înfiinţat contul de Instagram dedicat fitnessului. Deşi la început nu prea ştia dacă va fi ceva interesant, în câteva luni ea a cucerit cu postările sale mii de urmăritori: "Mi-am creat ceea ce eu numesc familia cea mare şi am decis să-mi împărtăşesc experienţa. Am devenit antrenoare de fitness şi life coach."

"E interesant de văzut că acum câţiva ani mâncarea era un coşmar pentru mine, iar acum e principala sursă de satisfacţie. Vreau să rămân motivată şi să-mi împărtăşesc trecutul şi prezentul cu oamenii", a mai spus Silvia.


Foto: Daily Mail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod