Șapte filme care ne motivează să ne apucăm de sport

7 filme care ne motivează să ne apucăm de sport



Blancanieves (2012)

Dragoste de sport transmisă din tată în fiu
În 2012 se lansa Blancanieves, un film alb-negru, plasat în sudul Spaniei anului 1920, în regia lui Pablo Berger. Alba ca Zăpada în versiune spaniolă este, cum altfel, dansatoare de flamenco şi, în plus, matador...
Un faimos toreador, Antonio Villalta (Daniel Gimenez Cacho) este la apogeul succesului şi al propriului orgoliu atunci când, după un accident în arenă, rămâne paralizat şi îşi pierde soţia (Inma Cuesta), care moare la naşterea fetiţei celor doi.

Aceasta, pe nume Carmen (Sofía Oria), este crescută de bunica ei (Ángela Molina). Între timp, Antonio, infirm, se căsătoreşte cu meschina Encarna (Maribel Verdu), care urmăreşte doar averea acestuia şi îl lasă, uitat, într-o cameră a vastei sale locuinţe. După moartea bunicii, Encarna îi dă voie fetiţei să vină şi să locuiască împreună cu ea şi cu tatăl ei, ţinând-o în mizerie şi punând-o la cele mai grele munci - în timp ce ea însăşi se dedică plăcerilor sado-masochiste împreună cu şoferul familiei.
Micuţa Carmen, în schimb, reuşeşte să petreacă timp împreună cu tatăl ei care, din scaunul cu rotile, o învaţă arta luptelor de tauri.
Credem că e important să căutăm în anturajul nostru compania și încurajarea persoanelor care iubesc mult sportul pentru a ne apuca și noi de practicarea constantă a unuia. Pasiunea pentru sport este molipsitoare. Aceasta ar putea fi cheia reușitei noastre de a începe și continua activitățile sportive.


14 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod