Două feţe

5 lucruri care te pot face mai puţin atractivă. Tu în care te regăseşti?

Cunoaştem multe trucuri de care ţinem cont pentru a fi mai atractive, însă ştim şi acele lucruri care ne sabotează sex-appeal-ul?
Iflscience ne prezintă o listă a lucrurilor care ne pot face mai puţin atractivi:

1. Lipsa somnului


Atunci când nu dormim suficient arătăm mai puţin atractivi. În 2010, cercetătorii au fotografiat persoane care au dormit cel puţin 8 ore în noaptea precedentă şi persoane care nu mai dormiseră de aproximativ 31 de ore. Nu numai că cei din urmă erau vizibil mai obosiţi, dar păreau şi mai puţin atractivi, mai bolnavi şi mai trişti.

2. Răutatea


În 2014, cercetătorii chinezi au arătat unui grup de bărbaţi şi femei fotografii ale altor persoane cu expresii faciale neutre. Câteva dintre acele poze erau însoţite de cuvintele decent şi onest, altele de rău şi răutăcios, în timp ce unele nu prezentau nicio informaţie.
Participanţii au plasat persoanele descrise ca fiind rele sau răutăcioase în tabăra celor mai puţin atractive.

3. Stresul


Un studiu din 2013 a arătat că femeile foarte stresate, cu un nivel crescut de cortizol, sunt percepute de bărbaţi ca fiind mai puţin atractive. Cercetătorii spun că acest lucru se întâmplă deoarece acesta este un indice clar că acele persoane nu sunt sănătoase sau fertile.

4. Să arăţi prea fericită sau prea mândră


În timp ce bărbaţii sunt atraşi de femeile fericite, fetelor nu le plac tipii care sunt prea zâmbăreţi.

La polul opus, femeile sunt mai atrase de bărbaţii plini de mândrie, în timp ce bărbaţii nu sunt atraşi de fetele prea pline de ele.

În 2011, cercetătorii au efectuat experimente pe mai bine bine de 1000 de oameni, arătându-le acestora fotografii cu persoane de sex opus despre care să spună cât de atractive li se par.
Rezultatele au arătat că bărbaţii au găsit atractive acele femei care păreau fericite şi nu pe acelea pline de mândrie. Pe de altă parte, femeile au fost atrase de bărbaţii care arătau mândrie şi mai puţin atrase de cei care păreau fericiţi.

5. Să nu ai simţul umorului


Un studiu din 2009 a arătat că lipsa totală sau parţială a simţului umorului te poate face mai puţin atractivă faţă de acele persoane cu un simţ al umorului bine dezvoltat. Sexul nu are importanţă în acest caz, un simţ al umorului slab este la fel de neatrăgător atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor.

Alte studii au arătat că şi lenea, lipsa de onestitate, dar şi un limbaj al trupului tensionat te pot face neatractivă pentru cei din jurul tău.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod