25 de fotografii amuzante din anii '50, realizate de fotograful francez Rene Maltete

În prezent este foarte simplu să scoți telefonul din buzunar și să realizezi imediat o fotografie atunci când observi pe stradă o situație amuzantă.
Dar în urmă cu mulți ani, astfel de imagini perfect sincronizate erau mult mai dificil de obținut.

Un fotograf din Franța, pe nume René Maltête, și-a dedicat cariera realizării unor astfel de instantanee amuzante și ironice, surprinse pe stradă, în viața de zi cu zi. 

În 1951, René Maltête s-a mutat la Paris, la vârsta de 21 de ani. Trei ani mai târziu și-a cumparat un aparat foto marca Semflex, în speranța de a deveni fotograf profesionist. Dar marea sa lovitură nu au fost fotografiile serioase, ci o serie de imagini amuzante surprinse pe stradă.


Maltête a devenit cunoscut pentru fotografiile sale pline de umor și ironie, care demonstrează că situațiile amuzante sunt adesea fix lângă noi, dacă suntem suficient de atenți încât să le observăm.

René Maltête a murit în anul 2000, la vârsta de 70 de ani, dar fotografiile sale sunt în continuare apreciate pentru umorul lor fin. Descoperă câteva dintre cele mai interesante fotografii realizate de artistul francez în anii '50 și '60.
 
Foto: boredpanda.com 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
6 Aprilie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod