15 imagini care demonstrează că Golden Retriver sunt cei mai buni câini din lume

Câinii din rasa Golden Retriever sunt cei mai populari în multe țări și nu-i greu de înțeles de ce. Aceste imagini dovedesc cât de prietenoși și simpatici sunt.

Inteligent, echilibrat, nu prea gălăgios, sensibil, tenace, vigilent, Golden Retriever-ul este un minunat câine de companie pentru familiile cu copii sau alte animale de casă, dar şi un excelent partener la partidele de vânătoare.

Rasa creată în Newfoundland, Anglia, şi-a făcut pentru prima dată apariţia într-o expoziţie canină sub denumirea de Golden Flat-Coat, începând cu 1908. În 1913 denumirea a fost schimbată în Golden (auriu) sau Yellow (galben) retriever până când, în final, în 1920, a luat numele pe care îl poartă şi în prezent.

A ajuns să fie una din cele mai răspândite rase din lume, fiind foarte apreciat pentru calităţile sale.

Fiind un câine de talie medie, este bine proporţionat, cu un cap moderat de rotund, mai mult lat decât lung. Ochii sunt în diferite nuanţe de maron, cu gene închise la culoare. Botul este conic, dar lat, prevăzut cu un nas de culoare neagră. Urechile de mărime medie sunt lăsate pe lângă cap. Gâtul şi coapsele sunt musculoase. Pieptul este adânc cu coaste bine evidenţiate şi o linie a spatelui dreaptă.
Picioarele anterioare sunt drepte cu oase solide iar cele posterioare sunt puternice şi musculare cu coapse secundare puternice. Labele sunt rotunde şi asemănătoare cu cele de pisică. Coada este lungă, îmbrăcată cu un păr abundent, niciodată răsucită, este purtată ridicată dar nu mai sus de linia spatelui.

Culoarea blănii poate fi orice nuanţă de crem sau auriu. Toate pigmentaţiile trebuie să fie negre. Blana nu trebuie să fie excesiv de lungă, turtită sau moale. Părul exterior impermeabil este gros, dens şi moale, deşi nu prea mătăsos.
Puful de blană este moderat de dens. Părul mai lung de o nuanţă mai deschisă, cunoscut ca şi coama, este prezent pe faţa posterioară a membrelor anterioare şi coapsă, abdomen, pe jumătatea anterioară a gâtului şi pe partea de dedesubt a cozii, potrivit site-ului retrieverclub.ro.

Datorită densităţii blănii trebuie îngrijit permanent. Golden Retriever-ul necesită mişcare zilnică și adoră să recupereze mingiile sau alte jucării. Astfel, mişcarea necesară este foarte uşor de asigurat.
Acest câine trebuie plimbat suficient şi fiind o rasă pofticioasă, nu trebuie hrănit în exces, pentru a-l menţine suplu şi sănătos. Este una dintre rasele cel mai uşor de hrănit, nefiind nici agitat şi nici predispus la tulburări stomacale.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod